Tvůrčí produkční skupina Remízek, z. s.


Lidská práva Životní prostředí

Zalij Remízek / nikdy nevíš, co vyroste

Jsme nezávislý kolektiv filmařů a tvůrců sdružující se v Remízku, kde navzájem tvoříme safe-space pro nekomerční, kulturní a neziskovou tvorbu. Jsme nejen mladí lidé, kteří se spojili v touze skrze filmové příběhy pomáhat občanům, spolkům a biodiverzitě v České republice. Jsme jediný nehierarchický kolektiv, který skrze audiovizuální tvorbu hledá své místo mezi obrovskými mediálními domy v podpoře ochrany české biodiverzity a přírody. Měsíčně platíme náš malý, ale milovaný prostor, kde vzniká podhoubí pro začínající tvůrce. Váš příspěvek pomůže vzdělávat naše tvůrce, zasažené současnými společenskými krizemi a efektivně je propojovat s pracovními příležitostmi na projektech v neziskovém, environmentálním a lidskoprávním sektoru. V remízku nikdy nepřijímáme komerční zakázky a nejsme závislí na žádném subjektu. Nejsme založeni za účelem zisku. Vaše dlouhodobá podpora je pro nás největší motivací! Pojďte do toho s námi - přispějte dle Vašich možností na udržení naděje na dlouhodobou stabilitu remízku. Děkujeme.

vybíráme od 29.7.2021

Zalij Remízek / nikdy nevíš, co vyroste

Remízek je kolektiv filmařů kolem FAMU, který má jasný cíl - pomáhat, aby byl hlas přírody a veřejného zájmu slyšet i tam, kde je nyní ticho. Naše platforma je otevřená a založená na práci dobrovolníků i profesionálů. Vaši podporu dlouhodobě potřebujeme, abychom mohli tvůrcům nabídnout servis a stabilitu. Zalij remízek a podpoř jej v udržitelném rozrůstání!

přispělo

78 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Proč vybíráme?
Věříme tomu, co děláme a potřebujeme stabilitu.

Na co potřebujeme vláhu?
V našem spolki tvoříme komunitu, učíme se navzájem a praxí jak v kulturním a nevládním prostředí pracovat na pozicích, které jsou smysluplné a jsou v souladu s našimi hodnotami. Vybudovali jsme tři střižny a rozšiřujeme kolektivní technické zázemí, které využíváme na audiovizuální dobročinné projekty, které mají často omezené financování. 

Co děláme?
Vyprávíme příběhy z perspektivy obyčejných lidí.

Tvoříme nezávislou tvorbu, vyprávíme příběhy napříč českou krajinou skrze filmy, pořádáme projekce a spolupracujeme s českými nevládními organizacemi. Umíme na téměř libovolný projekt najít skvělé filmaře, kteří mají o podobnou práci zájem. Nepřijímáme však komerční zakázky, nepropagujeme cizí produkty, ale naopak poskytujeme zázemí tvůrcům, kteří pracují na neplacených  Natáčíme dokumenty, reportáže, konference, kulturu a umíme připravit stream na klíč - pokud se jedná o veřejně prospěšné dění.

Co je remízek?
Remízek je kolektiv filmařů kolem FAMU, který má jasný cíl - pomáhat, aby byl hlas přírody a veřejného zájmu slyšet i tam, kde je nyní ticho a zmar. Nastražíme si však své know-how pro sebe - jsme otevřená platforma a zaučujeme mladé lidi ve filmovém řemesle. Mezi naše členy patří lidé různých profesí, učíme se od sebe navzájem a nabízíme praxi všem, kteří k ní hledají cestu a chtějí růst.

Jakou nezávislou tvorbu podporuji?
Mimo naše spolupráce máme i spolkovou tvorbu. Shrnují ji dva body:

Ve městech bojujeme pomocí audiovizuálních nástrojů pro podporu občanů, spolků a občanských sdružení, která se staví za veřejný zájem o ochranu stromů, parků ovzduší či veřejné vybavenosti.
Snažíme se o přirozené rozšiřování biodiverzity. Zajímáme se o územní a krajinné plánování a lokální politiku. Bojujeme proti zneužíváni moci a korupci.

Jaké jsou naše ideály směrem dovnitř kolektivu?
Máme snahu tvořit zázemí nezávislým tvůrcům. Naše platforma je otevřená a založená na práci dobrovolníků, amatérů, studentů a profesionálů. Vaši podporu dlouhodobě potřebujeme, abychom mohli tvůrcům nabídnout tolik žádanou stabilitu.

Co jsme dokázali?
Již přes dva roky jsme schopni realizovat zakázkovou práci na smysluplných projektech a organizovat se. Rozrůstáme se. Měsíčně platíme studio, kde poskytujeme prostor tvořit a stříhat. Půjčujeme audiovizuální techniku filmařům, kteří pracují na svých filmech.

Co z toho?
Zalijte Remízek, dostanete tak vláhu do těch nejnižších organických zákoutí české angažované kultury!

Real talk
Snažíme se upevňovat nezávislou občanskoprávní  tvorbu a nevyhořet. Tato tvorba v Česku téměř nemá financování a je téměř vytlačena z mediálního prostoru zájmy vlastníků médií. Pomůžete nám přežít krize - covid kulturu zabrzdil, chceme poskytnout co nejvíce tvůrcům prostor soběstačně a společenský prospěšně tvořit. Proto Vám za každou korunu pokorně děkujeme!

Budeme rádi, pokud zůstaneme v kontaktu! Napište nám na kolektiv@remizek.org pokud máte jakékoliv dotazy :) 

Jsme otevřená Tvůrčí produkční skupina Remízek z. s., TPS Remízek
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme Vaškovi Kovářovi za to, že je, a jeho jménem posíláme pozdravy Remízku! <3

Michaela Švandová
2 000 Kč

Narozeninová výzva Václava Kováře k jeho 4.0 jubileu :)

Vladimír Víšek
1 000 Kč

Ať se daří!

Michaela Zítková
100 Kč

Hobluj pyčo!

Martin Martin
100 Kč

Aspoň sem tam kapička 💙

Marta Martinová
100 Kč

Tož vše něj, viď? Důležitá práce!

Tomáš Čada

Ahoj a držte se!

Tereza Ovčáčíková
99 Kč

Za ten boj o javor, co ale asi stejně umře. Na boje, který vyhrajete/vyhrajeme :-)

Alexandr Petrželka
300 Kč

Děkuji za tuto iniciativu, má to smysl!!

Jana Plavec
500 Kč

Sociální kritika tady a teď. Díky!

Nomád z Náchoda