People in Need - Člověk v tísni


Zemětřesení Humanitární pomoc

SOS zemětřesení Sýrie a Turecko

Jihovýchodní Turecko a severní Sýrii zasáhlo 6. února 2023 zemětřesení o síle 7,8 stupně Richterovy škály, které způsobilo smrt více než padesáti tisíc lidí, přes sto tisíc zraněných a obrovské materiální škody. Potřeba pomoci je stále vysoká a Člověk v tísni v obou zemích pokračuje v práci.

Pomáhejte s Člověkem v tísni

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V oblasti zasažené ničivým zemětřesením pracuje Člověk v tísni již mnoho let, máme na místě zkušené humanitární teamy a stovky kolegyň a kolegů, kteří jsou okamžitě schopni začít pomáhat,“ vyjádřil se krátce po zemětřesení Šimon Pánek, ředitel organizace Člověk v tísni. Zdůrazňoval zejména humanitární pomoc, řešení dočasného přístřeší a následnou obnovu. Rozsah škod je podle zpráv z médií i z místa obrovský. Situaci znesnadnily také prudké deště, které způsobily, že se řeka Orontes vylila z koryta a způsobila rozsáhlé záplavy.

V Sýrii, v provincii Idleb, působí náš tým, který v součinnosti s místními úřady distribuuje v zasažených místech hygienické potřeby, oblečení, jídlo i peníze v hotovosti. Z Česka byly také odeslány dva kamiony základních věcí, jako jsou matrace, plachty a deky. V Turecku byly díky sbírce SOS zemětřesení Sýrie a Turecko distribuovány přikrývky, potraviny, pleny, oblečení a další věci.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (8)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

God loves you :)

Dárce
25 US$

Myslím, že finance na následky zemětřesení v Turecku a Sýrii jsou stále třeba - tak aspoň drobný příspěvek pro organizaci ČvT (pro kterou jsem sám krátkodobě v r. 2006 pracoval v Indonésii).

Martin Točík

Myslíme na Váš

Jan Lechner
2 000 Kč

hodně sil a vytrvalosti

Vlastimil Martinek
2 000 Kč

Plastic Omnium Lipovka

Miroslava Páslerová
2 000 Kč

Posilam par kc a modlitbu!

Petr Vejtasa
500 Kč

V našem klientském centru České spořitelny jsme uspořádali charitativní akci, abychom pomohli obětem zemětřesení v Turecku. Vybralo se krásných 13 450. Máme z toho obrovskou radost. "Spolu jsme silnější" Česká spořitelna. Ostravské klientské centrum má dobré srdce.

Alexandra Candulas
13 450 Kč


God bless you

Jena Chludilová
1 000 Kč

Stay strong!

Daniel Sahrai
1 000 Kč

Buďme vděční za každý okamžik, kdy jsme se svými blízkými a je nám hezky. Berme život jako dar a pomáhejme si. Jsme jedno.

Kamila Váňová