Ostravský PRIDE, z. s.


Vzdělávání a výzkum Lidská práva

Podpořte Ostravský PRIDE 2021

Jsme Ostravský PRIDE. Věříme, že LGBT+ práva jsou lidská práva a že jsme si všichni rovni. Pořádáme průvod rovnosti, komunitní a vzdělávací akce pro veřejnost. Ostravský PRIDE není jen průvod, je to každý a každá z nás. Je to komunita, kterou vytváříme, lidé, které milujeme, a společnost, za kterou bojujeme. Je to boj za rovnoprávnost, proti diskriminaci a kriminalizaci LGBT+ lidí po celém světě. Jsme seriózní, ale umíme protestovat proti nerovnosti i malováním křídami. Jsme lokální a zároveň se zajímáme o globální témata.

vybíráme od 3.7.2021

Podpořte Ostravský PRIDE 2021!

Jakýkoliv příspěvek nám pomůže pride zkvalitnit a důsledně zabezpečit, děkujeme!
12 353 Kč
vybráno 82 % z 15 000 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Ostravský PRIDE vznikl v roce 2019 k 50. výročí Stonewallských riotů. Jako kolektiv přátel jsme již delší dobu pociťovali potřebu spojit ostravskou LGBT+ komunitu a připojit se jako celý region k historickému odkazu LGBT+ bojů za svobodu a rovnoprávnost.



Jak peníze využijeme?

Náš pride vznikl z komunity, proto chceme být i komunitně fundovaní. Přestože fungujeme na dobrovolnické bázi, práce našich hostů a hostek, pronájem prostor a mnoho dalších aktivit vyžaduje peníze. Na začátku naší existence jsme měli obrovské štěstí na podniky, hostky a hosty, kteří nám poskytl svůj prostor či um zcela bezplatně. Rádi bychom je nyní pomocí vybraných peněz podpořili nazpět.



Co letos chystáme?

Přestože je letošní situace náročná, stojíme si za tím, že pride nemůže být zrušen! Pride není jen průvod, pride je každý a každá z nás. Jde o boj za rovnoprávnost, proti diskriminaci a kriminalizaci LGBT+ lidí po celém světě.



Bohužel se letos nebudeme moct všichni potkat v jednom velkém průvodu. I nadále však plánujeme pořádat akce zacílené na zvýšení povědomí o LGBT+ tématice v našem regionu. Těšit se můžete na přednášky, workshopy, debaty a jiné. Část aktivit přesuneme do online prostoru, na menších akcích se uvidíme osobně a chystáme také kreativní a různé individuální možnosti, jak se do letošního pridového léta zapojit! Těšíme se na vás!



Veškeré námi pořádané aktivity můžete pravidelně sledovat na našem Facebooku či Instagramu, kam umisťujeme fotky i videa týkající se aktuálních témat i snahy rozšířit obecné povědomí o LGBT+ lidech jak v regionu, tak z celého světa.




Nepřijímáme dary od politických subjektů. Dary od firem, korporací a měst podrobujeme našemu etickému kodexu, aby dané subjekty nevnímaly svůj příspěvek pouze jako způsob vlastní propagace a nezneužívaly podporu našich činností v rámci tzv. pinkwashingu. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

<3

Dárce
300 Kč

Držím palce! Skvělý nápad!

Ondřej Kaška
500 Kč

🏳️‍🌈

Benefiční zin Kvír
210 Kč

💜🌈

Dárce
500 Kč