Caballinus z.s.


Lidé s postižením Zvířata

Caballinus aktuálně pro děti a maminky z Ukrajiny

Ani nám není lhostejná současná situace a proto se snažíme poskytnout pomoc, která je v našich silách. Rozhodli jsme se pravidělně pořádat terapeuticky rekreační odpoledne pro děti a jejich rodiče. Zajistíme venkovní program pro děti se zvířaty. Pro maminky je připavené občerstvení a klidné prostředí našeho statku v Lipencích.

vybíráme od 7.7.2021

Caballinus aktuálně pro děti a maminky z Ukrajiny

Spolek Caballinus už dlouhá léta pomáhá především dětem (ale i dospělým klientům) s různými zdravotními diagnózami či specifickými potřebami. Pomáhá jim pomocí hiporehabilitačních metod co nejvíce rozvíjet své schopnosti a dovednosti. Prosíme pojďte nás podpořit, abychom mohli pomáhat dál!
54 746 Kč

přispělo

19 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

  • O projektu
Rozhodli jsme se pravidělně pořádat terapeuticky rekreační odpoledne pro děti a jejich rodiče. Zajistíme venkovní program pro děti se zvířaty. Děti si mohou vyčistit a povodit koně a také se na něm svézt. Psi pro canisterapii si mohou též vyčistit pomazlit a zkusit různé povely. Pro maminky je připavené občerstvení a klidné prostředí našeho statku v Lipencích.
První odpoledne proběhlo 21.3. hladce. Děti si užily čištění a vodění nejen koníků, ale i pejsků, hraní s terapeutkou ze soukromé školky Lesní MŠ a MŠ Velíček. Maminky si vychutnaly zahradní posezení, klid naší klubovny a spokojené děti.
Další termín je planovaný již na 28.3.




  • Pomozte nám pomáhat nejen dětem 
Caballinus poskytuje hiporehabilitační péči napříč generacemi. Pomáháme miminkům, větším dětem i seniorům v paliativní péči v rámci kontaktní terapie. Pracujeme s klienty s různými diagnózami, např. DMO, kombinované vady, genetické syndromy, poruchy autistického spektra a jiné. Naší práci jsme postavili na tom, že k největšímu pozitivnímu přinosu a zlepšení dochází při intenzivní terapii, tj. na intenzivních pobytech a víkendech, kterých se většinou účastní celá rodina. 

  • Proč pomáhat právě nám? 
Jsme profesionálové….fyzioterapeuti i trenéři koní. Máme dlouholeté zkušenosti a praxi, vzděláváme sebe i jiné doma i v zahraničí, máme statut výukového střediska udělený Českou hiporehabilitační společností.
Jen v loňském roce jsme provedli 3250 hipoterapií pro 175 klientů.
Budujeme nové bezbarierové zázemí pro nás a naše klienty.


  • Naše činnost je ze 60% finančně podporována z darů firem, nadací, grantů a od individuálních dárců. 40% financí mají na svých bedrech koně a jejich práce pro klienty.

  • Podívejte se na naše webové stránky  www.caballinus.cz  a prožívejte s námi příběhy rodin a koní, jež spolu spojuje dlouhodobé přátelství.

  • Pokračujeme v projektu. „Dotykové terapie pro pacienty paliativní péče“ v Nemocnici milosrdných sester Karla Boromějského pod Petřínem. Tato činnost je pro nás další srdeční a smysluplnou aktivitou. 
Podívejte se jak to probíhá…..




  • Náš patron a uživatel hipoterapie Martin Zach k tomu říká: 
,,S Caballinem jezdím již 9 let a je to pro mě nejlepší rehabilitace a trénink zároveň. Na koni zapojím téměř celé tělo, a to při žádném jiném cvičení nelze. Opravdu mi to pomáhá."  


  • Poslechněte si v krátkém videu o proběhlé " jarní a nyní  aktuálně podzimní rouškové " krizi naší patronku - snowboardistku, olympijskou vítězku a velkou milovnici koní Evu Samkovou, která je s námi od začátku!



  • Příběhy našich klientů
,,Od narození trpí vzácnou svalovou dystrofií, nikdy nelezl, nechodil, ani se sám nepostaví. Na pomoci rodičů či ostatních je závislý 24 hodin denně. K hipoterapii se Adámek dostal před 3 lety jako doplněk ke každodenní fyzioterapii a zamiloval se do ní. Je to psychická a fyzická léčebná metoda, při které zapojuje svaly, které by sám v životě nezapojil, ale které jsou pro něj nesmírně důležité. V leže na hřbetu oblíbeného Gatsbyho zatíná svaly, zvedá hlavu s pomocí a maká jako zdravý člověk v posilovně. Navíc, když se ke konci hodiny dostane do sedu, učí se stabilitě a rovnováze - miluje ten rozhled z koňského hřbetu a pocit, že sedí a jede jako ostatní zdravé děti. V tu chvíli jsou koně jediní, kdo mu můžou alespoň na chvíli darovat "nové nohy” a umožnit mu se dostat do míst, kam se dosud nepodíval.”    Klára s Adámkem

,,Valinka se narodila s kvadruparetickou formou DMO, která patří k těm nejzávažnějším. Využívá invalidní vozík, na svých nožičkách se udrží pouze s oporou a velkou dávkou úsilí. Tahle věčně usměvavá 9letá slečna koně miluje. Vzhledem ke spasticitě - zvýšenému svalovému napětí, jsou to právě oni, kteří jí s tímto problémem pomáhají a na  jejichž hřbetě se dokáže tato statečná slečna dostatečně uvolnit. Navíc je prokázáno, že koně zlepšují také schopnost učit se, čehož je Valinka zdárným příkladem. Největším přínosem je hlavně psychika, neboť jak už bylo řečeno, koně má ráda a je na nich neskutečně šťastná, a co víc si člověk v danou chvíli může přát…"     Simona s Valinkou


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Ať se daří :-)

Markéta Štulíková
600 Kč