Komunitní centrum Motýlek, z.ú.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Otlouct. Vybourat. Odvozit.

Lužanka potřebuje rekonstrukci. Chceme splnit sen třeba Janě, která v 21 letech touží po svém prvním táboru s kamarády. Potřebujeme pro ni vybudovat bezbariérovou koupelnu, ale nejdřív musí naběhnout komando s krumpáči, kladivy, sbíječkou... Nejdřív otlouct. Vybourat. Odvozit. Teprve pak může vzniknout krásná a funkční koupelna.

vybíráme od 25.6.2021

Zaplaťte kousek nebo rovnou kus bouracích prací...

Teprve pak můžeme bezbariérovou koupelnu parádně vystřihnout;-)
76 500 Kč
vybráno 84 % z 91 129 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jana se narodila s dětskou mozkovou obrnou a ačkoli je odkázána na vozík, chce žít a bavit se stejně jako každá jiná slečna jejího věku. Nechce mít za zády stále jen rodiče...
Pomozte nám vymlátit staré zdivo, beton, obklady, příčky... ať se můžeme co nejdřív pustit do naplňování snu jejího, ale i dalších podobných "Jan".

Zážitky z tábora zůstanou v paměti celý život.

Pobyt na Lužance umožňuje dětem a mladým lidem se speciálními potřebami a jejich rodinám realizovat mnoho nenaplněných potřeb:
  • Děti na chatě získávají nové zážitky a jedinečnou příležitost pro rozvíjení základních sociálních dovedností, navazování a pěstování vztahů, osamostatňování od rodičů.
  • Poskytneme známé a chráněné prostředí např. dětem s autismem, které se těžko vyrovnávají se změnami. Na Lužanku se mohou vracet.
  • Možnost změny prostředí a odpočinku v krásném prostředí za přijatelnou cenu.
  • Osvobozující příležitost pobýt mezi dalšími lidmi v podobné situaci umožňuje získat nové přátele a podělit se o zkušenosti bez rizika nepochopení a odsouzení. Možnost sdílet, být přijat a pochopen je pro rodiče důležitý krok k zlepšení prožívání své situace.
Předpokládáme, že chatu ročně navštíví minimálně 150 rodin, některé z nich opakovaně.
Proto je nutné dokončit bezbariérové úpravy, orientační systém pro děti s poruchou autistického spektra, bezpečnostní prvky pro děti s problémovým chováním, zajistit odhlučnění pokojů a provést řadu dalších úprav. 

Děkujeme za všechny, kteří se díky vám budou moci účastnit dalších pobytů.
www.chataluzanka.cz
Aktuální stav
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu