Diecézní charita Brno


Lidé s postižením

Zajištění dopravy uživatelů do denních stacionářů

Uživatel bystřického denního stacionáře Rosa, říkejme mu třeba Matěj, žije s rodiči v malé obci, kde problém s dopravní obslužností řeší snad všichni. Matějovi rodiče jsou již staršího věku, kdy potřebují péči druhých. O svého syna se však musí postarat sami, protože on je ten, kdo potřebuje nepřetržitou pomoc. Pětkrát do týdne tak před jejich domem zastaví brzy ráno velké červené auto, které odveze Matěje do bystřického stacionáře, kde prožije den spolu s pracovníky a ostatními klienty, jeho přáteli, v bezpečném prostředí plném podnětů a hlavně přijetí a pochopení. Jeho rodiče tak mohou načerpat síly a trochu si odpočinout.

vybíráme od 24.5.2021
2 500 Kč
vybráno 1 % z 330 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Naše dva denní stacionáře, které pečují o klienty s mentálním a kombinovaným postižením, trápí v současné době rapidní snížení dotací z veřejných zdrojů na zabezpečení dopravy. Bez jejího zajištění zůstanou naši klienti a jejich rodiny na veškerou péči sami - uživatelé izolovaní od okolního světa a bez sociálních kontaktů a pečující osoby bez možnosti výdělku či tolik potřebného odpočinku.
Jejich každodenní svoz je nezbytnou podmínkou pro využití dalších činností, které klienti pravidelně využívají.

    Denní stacionář NESA ve Velkém Meziříčí v rámci svozů uživatelů najede zhruba 100 km                                     denně, stacionář ROSA v Bystřici nad Pernštejnem ještě o 50 km více.
                  Službu dopravy do stacionářů a zpět v tuto chvíli využívá 28 uživatelů.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu