Domeček plný koleček, z. s.


Lidé s postižením Senioři

NEPŘETRŽITÁ TERÉNNÍ OSOBNÍ ASISTENCE

Díky nepřetržité terénní osobní asistenci mohou i zcela nesoběstační lidé žít aktivní život v domácím prostředí. Neztratí kontakt s rodinou a přáteli. Pomoc poskytujeme lidem od věku 3 let až po seniory. I přes státní podporu je ale tato naše služba dlouhodobě ztrátová a tak hledáme další zdroje financování, abychom jí mohli dále rozvíjet. Prosím podporujte nás, budeme tady, až nás budete potřebovat pro sebe nebo své rodiče :-) DĚKUJEME.

vybíráme od 19.5.2021
3 703 Kč

přispěli

3 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V současné době pomáháme více než 90 nesoběstačným lidem, aby s naší podporou (a případně i podporou rodiny) mohli žít v domácím prostředí a nemuseli do pobytové péče - do domovů seniorů, domů s pečovatelskou službou, atd.

Díky tomu, že je naše služba nepřetržitá (24 hodin denně a 7 dní v týdnu včetně svátků), tak i zcela nesoběstační lidé mohou zůstat doma a neztratí tak kontakt se svými rodinami a přáteli. Zvláště nyní v „koronavirové krizi“ se ukázalo, jak mohou být lidé v pobytových zařízeních (ústavech) izolovaní.

Zároveň díky naší službě mohou i pečující osoby normálně pracovat, odjet do lázní, na dovolenou, atd.

O nesoběstačné klienty (nyní převážně již seniory) pečuje 14 našich osobních asistentek a dvě sociální pracovnice. Vzhledem k tomu, že asistenci poskytujeme převážně v malých obcích výše zmíněných regionů, tak každá asistentka potřebuje pro svoji práci osobní automobil.

Každý rok službu navyšujeme a do dvou let bychom chtěli mít cca 20 asistentů. O naši službu je obrovský zájem - většina lidí chce dožít svůj život doma a v kontaktu se svými blízkými, i když už se o sebe nezvládnou sami postarat. Naštěstí je také čím dál více lidí, kteří to svým rodičům a přátelům chtějí dopřát a s naší pomocí se o ně starají...

DĚKUJEME ZA VAŠÍ DLOUHODOBOU PODPORU.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Věřím, že nás bude brzo více :-)

Ladislav Kratina
100 Kč