Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: První pardubická komunitní zahrada

Chcete pěstovat zeleninu a bylinky ve městě a nemáte kde a jak? Tak právě pro Vás na Masarykově náměstí roste první pardubická komunitní zahrada. Přispějte na kampaň více než 1200 Kč a celý jeden vyvýšený záhon je Váš. Zahrada už pomalu roste, tak chystejte sazenice na sadbu a konve na zalévání!

vybíráme od 10.5.2021

Zdvojnásobení částky!

Nadace ČS částku zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
34 184 Kč
vybráno 57 % z 60 000 Kč

přispělo

28 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Komunitní zahrada není jen o zahradničení, ale hlavně o budování komunity a mezilidských vztahů. Na naší zahradě si tedy nejen vypěstujete vlastní rajčata a bylinky, ale také poznáte nové lidi a vybudujete přátelství s někým s kým byste se jinak ani třeba nepoznali. Ve chvíli, kdy přispějete nad 1200 Kč, pro Vás zajistíme vlastní vyvýšený záhon. Ale podpořit nás můžete i menší částkou - vše se počítá a ani koruna nepřijde vniveč! 
Zahrada má také významný edukační faktor, hlavně pro děti, které často ani nevědí, jak se taková zelenina pěstuje a odkud pochází rajče nebo salát. Naším cílem je vytvořit místo, kam budete rádi chodit sami, se svými přáteli, nebo třeba s dětmi. A budeme mít ohromnou radost, pokud zde najdete nové známé a kamarády, protože potom to bude opravdu úspěšné komunitní místo.
Naším cílem je také ukázat výhody uzavřeného cyklu jídla. Na zahradě vybudujeme komunitní kompostéry a poukážeme na to, jak se ve městě může mnohem lépe nakládat s bioodpadem. Ukážeme, jaké benefity to může přinést, když 40 % směsného odpadu nebude tvořit právě bioodpad, který pak zbytečně končí na skládkách a ve spalovnách.
Tento projekt byl podpořen v programu Dokážeme víc, který organizuje Česká spořitelna spolu s Nadací VIA. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace ČS zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč, což nám umožní vybudovat ještě lepší zahradu a komunitní místo. Pokud se nám podaří vybrat více peněz, částku použijeme na rozšíření komunitního prostoru pro naše zahradníky i veřejnost. Na zahradu bychom rádi pořídili další lavice na posezení, stojany na kola, přístřešek pro horké letní dny a další super věci.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Skvělá iniciativa. Díky za vaši energii a chuť to dělat!!

Dárce
1 068 Kč

Záhonek je náš, haha Žando smůla, musíš víc jak 1200 :)

Robert Hrdina
1 201 Kč

Těšíme se :-).

ZŠ V Pohybu
1 200 Kč

Jdem na to!!!

Žaneta Havlenová
1 200 Kč

Držím palce! Báječný projekt!! Sice jsem z Mikulovic, ale už se moc těším, až vaši vznikající zahradu navštívím.

Zuzana Bihary
600 Kč

Ať to roste! Díky za tenhle projekt :)

Markéta V
1 333 Kč