Oblastní charita Červený Kostelec


Hospicová a paliativní péče Senioři

Provoz a rozvoj Oblastní charity Červený Kostelec

Ve střediscích Oblastní charity Červený Kostelec pečujeme o těžce nemocné, seniory a zdravotně postižené. Naším cílem je poskytovat širokou škálu sociálních a zdravotních služeb a poskytovat pomoc a podporu lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci.

vybíráme od 6.5.2021
55 030 Kč

přispělo

22 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Oblastní charita Červený Kostelec se zaměřuje na poskytování široké škály sociálních a zdravotních služeb k pokrytí co největšího množství tíživých situací, ve kterých se mohou lidé ocitnout z důvodu nemoci, stáří či zdravotního postižení. Za tímto účelem byla založena střediska různého zaměření, která poskytují profesionální péči v oblastech jejich působnosti. Naše stávající služby nadále rozvíjíme tak, abychom zajistili jejich potřebnou kvalitu a část rozvoje soustředíme i na zakládání nových středisek pro rozšíření naší nabídky o další možnosti péče.

Mezi nejstarší středisko patří Hospic Anežky České, zařízení určené pro těžce nemocné v závěru života. Jedná se o lůžkové zařízení, ve kterém se zaměřujeme, aby poslední okamžiky nemocného probíhaly důstojně a v okruhu jeho blízkých.
V roce 2010 byl založen i Mobilní hospic Anežky České, který hospicovou péči poskytuje i přímo v domácnosti pacientů.

V roce 2001 byl založen Domov svatého Josefa, zařízení pro nemocné roztroušenou sklerózou. Pro nemocné poskytujeme řadu služeb, dlouhodobé i krátkodobé pobyty, odlehčovací službu, rehabilitační cvičení, aktivizace a ergoterapii.

O seniory a zdravotně postižené pečujeme prostřednictvím Charitní pečovatelské služby v Červeném Kostelci, Hostinném a jejich přilehlých oblastech a pro oblast ORP Náchod jsme zřídili službu Denní stacionář.
 Ve spolupráci se složkami IZS také poskytujeme Tísňovou péči.

Provoz a rozvoj těchto a dalších služeb je financován prostřednictvím dotačních řízení, příspěvky od nadací a dalších organizací a platbami pojišťoven. Hrazení provozních nákladů však vždy bylo závislé i na příspěvcích jednotlivců, kterým nebyla myšlenka charitního díla lhostejná.
Každý dar, byť i malý, je pro nás velkou pomocí.

Děkujeme za vaši podporu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme za to, že Vás můžeme podpořit.
Jansovi

Jindřich Jansa
1 000 Kč