Diakonie ČCE - Středisko křesťanské pomoci v Litoměřicích


Lidé s postižením Sociálně znevýhodněné skupiny

Darujme opravdový domov

Světla svítí, voda teče, ale bydlet se tam ještě nedá... Co vlastně dělá domov domovem? Chráněné bydlení se novým obyvatelům otevře již na začátku roku 2023. Pojďte spolu s námi vytvořit příjemný domov pro dospělé klienty s mentálním postižením.

vybíráme od 28.4.2021
145 000 Kč

přispělo

36 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Nové chráněné bydlení vzniká v Litoměřicích v Kamýcké ulici. Pro 12 klientů zde chystáme variabilní byty v závislosti na jejich možnostech a schopnostech – komunitní byty s větší mírou asistence, bydlení pro páry i garsonky.
Co za Váš dar pořídíme? Vhodné kuchyňské linky, sprchové kouty, základní spotřebiče a další vybavení s jednoduchou a bezpečnou obsluhou. Klienti mívají ztíženou pohyblivost i orientaci nebo jsou přímo odkázáni na vozík. Proto většinou nemůžeme využít běžnou nabídku trhu. 
Dům rekonstruujeme s podporou Evropských fondů ve výši 25 miliónů Kč. Stavba však stojí více než 30 miliónů, vybavení další milión. Více informací o projektu www.diakonieltm.cz
 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Měříme a přizpůsobujeme budoucím obyvatelům na míru opravdu vše :-)

Benefiční aukce 4. 11. 2021 s Chantal Poullain přinesla na Chráněné bydlení na míru 1 114 000 Kč. Na fotce je Chantal s budoucí obyvatelkou Chráněného bydlení.

Rekonstrukce domu v Kamýcké pro nové Chráněné bydlení je v plném proudu. Při jedné z kontrol jsme se setkali i s generálem Pavlem. Více se o projektu dočtete zde.

Založení projektu

Držím palce, ať všechno klapne a klienti se tam cítí jako ve svém opravdovém "doma." :-)

Miroslava Ságlová
300 Kč

Fajn projekt, držím palce!

Olga Fuksová
1 000 Kč

Držím palce, ať se dobré dílo podaří.

Renata Vášová

Ať se nový domov libí..

Kamil Maitah

Kéž na tom místě s tak smutnou historií vznikne dílo ke cti a slávě boží.

Michal Muzička