SLADOVNA PÍSEK o.p.s.


Kultura, umění a historie

ARTBOX spojuje

Chybí nám kultura, zážitky a kontakt. Chybíte nám vy. Již více než rok se většina z nás snaží hledat nové cesty, jak nepřestávat tvořit, jak komunikovat, jak obohacovat, jak se společně těšit z krásných věcí. Je to těžká doba, ale možná právě současné podmínky umožňují realizaci neotřelých a neokoukaných nápadů. Covid zaměstnává naše mozkové závity na maximum. Žene nás touha chránit kulturu a pečovat o ni.

vybíráme od 7.4.2021

Děkujeme, že jste s námi!

500 Kč
vybráno 1 % z 50 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Chceme se s vámi vidět, nabídnout vám kulturní zážitek třeba na procházce městem nebo vám jen zlepšit náladu při náhodném setkání. Vymysleli jsme pro nás všechny ARTBOX – propojovač umělců, nápadů, děl, myšlenek, lidí a všeho toho, čeho se nám aktuálně nedostává. 

ARTBOX je multimediální krabice (objekt), do které umíme nahrát audiovizuální díla a nabídnout je komukoliv, kdo se bude chtít potěšit. Budete se moct dívat, poslouchat, ale také nahrávat vzkazy či v reálném čase komunikovat. Vůbec první ARTBOX (jeho prototyp) umístíme v blízkosti dětské galerie Sladovna v historickém centru města Písek, k řece Otavě a do blízkosti nejstaršího kamenného mostu u nás. Právě řeka a voda jsou témata, která nás ve Sladovně hodně inspirují.

 

Pokud se nám podaří na pořízení a provoz ARTBOXU získat dostatek peněz, slibujeme, že to bude velké! A udržitelné! Věříme, že se projekt osvědčí a nezůstane jen u jednoho, a že spolu v budoucnu budou moct lidé sdílet kulturu v ulicích měst napříč republikou. Nebo světem? Jsme připravení sdílet naše zkušenosti, porodní bolesti i radosti s ostatními kulturními organizacemi z různých měst a inspirovat je v podobných projektech otevírající kulturu směrem ven, do ulic, ke kolemjdoucím.

Symbolické vstupné, kterým návštěvníci aktivují zvolený program ARTBOXU (vhozením drobné částky do mincovníku), použijeme na podporu spolupráce s umělci.

Myslíme si, že způsob fungování kulturních organizací nebude v budoucnu už asi nikdy úplně stejný, jako v době před Covidem. Ale bereme to jako výzvu. Jako příležitost zkoušet nové cesty k tomu, co nás v naší práci baví nejvíc – propojovat umělce a veřejnost. 

Děkujeme vám za podporu!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu