Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Stavíme Bobří SRUB v Háji

Projekt jsme přetavili do stavebního povolení a pustili se do vlastnoruční stavby Bobřího srubu. Samozřejmě za asistence zkušených řemeslníků a lidí co to umí. Podpořte nás, prosím, v 1. etapě našeho snažení, ať dostaneme smrkovou kulatinu letos pod střechu. Nová klubovna bude sloužit skautům z Háje ve Slezsku - 2. oddílu Bobrů při celoroční činnosti.

Bobří SRUB

K daru přidá Skautská nadace JF polovinu
215 127 Kč
vybráno 90 % z 240 000 Kč

přispělo

33 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Bobří SRUB 11/2021

Za 1/2 roku od zahájení stavby se uměním mistra tesaře Jardy, odhodláním dobrovolníků a neuvěřitelné podpory dalších nespočet lidí podařilo hrubou stavbu Bobřího SRUBU postavit, vybrousit, natřít a zastřešit. SRUB je tak připraven na zimní čas. Pokračujeme však v činnosti. Na srubu jsme doposud strávili 1 800 hodin a vlastními silami tak ušetřili více než 200 tisíc korun. Upřímně všem děkujeme a velice si vážíme Vaší podpory, která nám pomáhá posouvat se stále VPŘED!

Stavba zahájena 05/2021

Na jaře 2021 jsme se pustili do stavby nové skautské klubovny v podobě dřevěného srubu. Zvolili jsme cestu vlastnoruční stavby svépomocí za vydatného přispění odborníků. Většinu materiálu musíme koupit, ale část prostředků ušetříme vlastními silami a ještě se něčemu přiučíme :-). 



Vaše dary budou použity k úspěšnému dokončení 1. etapy hrubé stavby srubu (komín, okna a dveře, podlahy, střešní izolace, řemeslné práce, stavební řezivo), abychom mohli dostat letos celý srub pod střechu.

Ke každým darovaným 2 Kč přidá Skautská nadace Jaroslava Foglara další 1 Kč.

Velice chceme poděkovat dosavadním podporovatelům naší myšlenky. Především díky VÁM jsme mohli zakoupit pozemek pod klubovnou, vypracovat projekt a přetavit jej ve stavební povolení, zdemolovat starou klubovnu, zhotovit spodní stavbu, zakoupit kvalitní kulatinu z Beskyd a pustit se do stavby srubu samotného!

Letošní dárcovský projekt přímo navazuje na ten loňský  Bobří SRUB v Háji, díky kterému jsme získali významnou část prostředků na nákup smrkové kulatiny. Bez Vaší podpory se neobejdeme.



Celý projekt stavby Bobřího srubu podrobně mapujeme na webu: Klubovna Háj nebo FB: Hájecký Skaut

Děkujeme za podporu!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Další 2 měsíce uběhly při stavbě opravdu rychle. Srub je teď v zimním kabátě pod střechou.

Po dalších 2 měsících připevňujeme glajchu.

Po 8 týdnech každodenního snažení jsme v patře :-).

Založení projektu

Ať se vám tam dobře daří.

Miroslav Jurášek
1 000 Kč

Přeji skautingu aby se mu dařilo, aby rostl a měl stále větší přínos pro kluky, holky a mladé lidi.

Dušan Habina
5 000 Kč