Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Bobří SRUB v Háji

Háječtí skauti z 2. oddílu Bobrů staví novou klubovnu. Ta stávající z roku 1968 je totiž ve stavu, kdy už je nutná demolice. Na jejím místě chceme postavit nový dřevěný srub, který bude rychle rostoucímu oddílu sloužit mnoho dalších let. Abychom to ale dokázali potřebujeme i Vaši pomoc. Podpořte nás!

vybíráme od 3.6.2020

Skautský srub Háj ve Slezsku

158 982 Kč
vybráno 106 % z 150 000 Kč

přispělo

71 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Naším cílem je pomocí darujme.cz vybrat alespoň 45 000 Kč. Podaří-li se nám dosáhnout na tuto metu, pak nám Skautská nadace Jaroslava Foglara přidá dalších 35 000 Kč. Za každou tisícovku máme jednu smrkovou kulatinu. Ke stavbě použijeme kůrovcové dřevo. Opracování zvládneme vlastními silami a se stavbou nám pomůže zkušený tesař. 

EDIT: cílovou částku se podařilo vybrat a dar od Skautské nadace JF dostaneme. Sbírka pokračuje pro zafinancování všechny kulatiny 120m3 a dalších nákladů (přeprava, nařezání). Budeme vděční za vaše další dary. Děkujeme!

Nejnovější informace o postupu stavby najdete na stránce aktuality.

Více o projektu: www.klubovnahaj.cz 



V současnosti probíhá projektová příprava stavby, získáváme veškerá vyjádření a povolení potřebná pro stavbu, shromažďujeme finance. Demolice klubovny je v plánu na konci roku 2020 a stavba srubu by měla začít během roku 2021.

Celkové, předpokládané náklady na stavbu činí 800 000 Kč, ty se snažíme získat formou dotací i osobních darů členů, rodičů, sponzorů, veřejnosti a dalších formou veřejné sbírky. Aktuálně máme z darů a vlastních prostředků připravenu 1/3. Část prací zajistíme svépomocí, odbornou část necháme na odbornících 😊.

Srub bude sloužit 2. oddílu Bobrů střediska Ostrá hůrka k pravidelné činnosti, obci jako zázemí pro organizaci akcí a celému hnutí bude ve volných termínech k dispozici jako základna pro přespání na výpravách. Oproti stávající klubovně, která má pouze dvě místnosti na pravidelné schůzky, bude mít srub ještě kuchyňku, sociální zařízení a více prostoru na činnost i přespání.

Za všechny hájecké skauty vám děkujeme! Má to smysl.


Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v  polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Náhled do stavebního projektu :-)

Jste opravdu skvělí. během několika dní jsme dosáhli i mety 90 000 Kč.
Do třetice Všeho dobrého, navyšujeme na 150 000 Kč, abychom pokryli všechny náklady na 120 kubíků kulatiny, dopravu a zpracování.

Srub se nám již rýsuje před očima. Těšíme se na začátek stavby.
Velké díky všem, co pomáháte!

Dosáhli jsme cílové částky na nákup kulatiny ✔️
Velké díky všem dárcům. Jelikož je podpora ohromná, navýšili jsme cílovou částku sbírky na 100 000, aby pokryla část dalších nákladů

Zajímá Vás, jak bude vypadat střecha? Podobně jako tato ;) Použijeme střešní krytinu od společnosti SATJAM, která nám krytinu poskytla darem 👏

 
Velké díky společnosti SATJAM a ještě jednou všem, kteří přispíváte. Má to smysl :)


Podařilo se nám získat dotaci na pořízení zánovního lodního kontejneru. Bude nám sloužit jako sklad v průběhu stavby. Už se to blíží :)

Díky Vám jsme schopni takhle postupovat. Děkujeme!

Založení projektu

Ať slouží a dílo ať se podaří.

Julie Liška
2 000 Kč

Ať klubovna slouží dobře a dlouho :-)

Veronika Bystryčanová

Přeji ať se dílo podaří!

Zdeněk Schee
1 500 Kč

Držím palce. Kdyby bylo třeba, přiložit ruku k dílu, dejte vědět.

Lukáš Mustar
1 000 Kč

2. oddíl Domoradovice donates ;)

Radim Dulava

Ať se dílo daří. ;-)

Marie Lavírová
1 111 Kč

Ať slouží! Michal a Zuzka Schwarzovi.

Dárce
4 444 Kč

Shut up and take my money!:)

Václav Malý
1 111 Kč