Nadání a dovednosti o.p.s.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

DIGI ROZHLED

Projekt DIGI ROZHLED řeší nedostatek digitálních dovedností v dětských domovech v ČR, na který poukázala pandemie COVID-19. Cílem projektu je naučit digitální dovednosti nejen mládež, ale také jejich vychovatele – ti pak mohou získané dovednosti předávat dalším dětem v domově. Za 1 dvoudenní workshop (20 účastníků) pořádaný každý měsíc se dospívající a vychovatelé naučí základní orientaci při práci s notebookem, práci s Google nástroji, práci s MS Office, kyberbezpečnost a další užitečné digitální dovednosti.

vybíráme od 29.3.2021
3 000 Kč

přispěli

2 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Náš nově připravovaný projekt DIGI ROZHLED řeší nedostatek digitálních dovedností v dětských domovech v ČR, na který poukázala pandemie COVID-19.

Cílem projektu je naučit digitální dovednosti nejen mládež, ale také jejich vychovatele, kteří tak získané dovednosti budou moci předávat dalším dospívajícím.

Jaké výsledky projekt DIGI ROZHLED přinese?

Za 1 dvoudenní workshop/ 20 účastníků/ pořádaný každý měsíc se děti a vychovatelé naučí:
  • Základní orientaci při práci s notebookem (připojení se k videohovoru, ovládání zvuku, používání kamery, řešení technických problémů)
  • Práci s Google nástroji (založení a používání Gmailu, poslání a přijmutí pozvánky na videohovor, vytvoření a sdílení souborů na Google disku aj.)
  • Práci s MS Office
  • Kyberbezpečnost (např. znalost hrozeb na Internetu a schopnost se jim bránit, bezpečná komunikace na Internetu, ochrana vlastních dat jako nastavení hesel aj.)
  • Schopnosti vyhledávat informace pomocí vyhledavače, rozeznávat fake news a využít sociální sítě ke vzdělávání
Proškolení vychovatelé budou moci podpořit i další děti v dětském domově.
Buďte u změny i vy a pomozte nám připravit děti v dětských domovech na život v 21. století.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu