DĚTSKÉ KRIZOVÉ CENTRUM, z. ú.


Děti, mládež, rodina Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Respirátory pro děti

Současná situace dopadá na nás všechny. Zvyšuje se napětí a stres. V mnoha rodinách navíc dochází ke zhoršování finanční situace, řeší se bytové a existenční problémy. Izolovanost rodin zvyšuje napětí ve vztazích. Nezaměstnaní rodiče či rodiče samoživitelé pak mají problém s nákupem základního vybavení, natož pak respirátorů či jiných zdravotnických pomůcek.

vybíráme od 22.3.2021

Roušky a respirátory pro děti

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat!
1 900 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jára a Kája docházejí do Dětského krizového centra s maminkou, protože táta byl agresivní a často kluky i mámu bil. V minulém roce se od něj odstěhovali. Mají ještě mladší sestřičku Klárku. Maminka chodila do práce, ale teď je s nimi doma, aby klukům pomáhala se školou a starala se o Klárku. Máma je na všechno sama...
 
Podobných příběhů je mnoho. Dětské krizové centrum poskytuje péči  všem ohroženým dětem, ale nyní na rodiny s dětmi, kromě jiných starostí, často dopadá finanční tíseň. Jedná se zejména o rodiny, 
  • kdy je jeden z rodičů nebo oba dva nezaměstnaní a v současné době mají vážné problémy vhodné zaměstnání získat
  • kde je pouze jeden samoživitel
  •  vícečetné rodiny se 3 a více dětmi. 
Tyto rodiny nemohou dostát povinnostem, které jsou uvedeny v mimořádných opatřeních Ministerstva zdravotnictví, a to zejména nákup respirátorů nebo dětských zdravotnických roušek.
 
Pomozte prosím dětem ze zasažených rodin a podpořte sbírku na nákup respirátorů. Za získané peníze nakoupíme zdravotnické pomůcky a předáme je členům rodin.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu