Charita Valašské Meziříčí


Lidé s postižením Senioři

DOMA JE DOMA

Pro nemocného člověka je každá minuta strávená doma se svými blízkými k nezaplacení. Odlehčovací služba nabízí podporu v podobě péče o nemocného a tím poskytuje rodinám prostor pro tak důležitý odpočinek a čas nabrat síly do dalších dní. Provoz služby je finančně zajištěn pouze do října. S vaší finanční podporou budeme moci pomáhat po celý rok. DARUJTE MINUTY ŽIVOTA...

DOMA JE DOMA

Pro nemocného člověka je každá minuta strávená doma se svými blízkými k nezaplacení. Děkujeme za podporu každé takové minuty života…
131 719 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Pan Josef se vrátil z nemocnice domů. Dříve pracoval v lese a dosud má statnou postavu, ale už téměř nepohyblivou. Ze sanitky jej přeložili na gauč v obývacím pokoji a ležícího nechali drobné, starostlivé manželce Ludmile. Josef svou situaci těžce snášel a na pečující manželku reagoval odmítavě, nechyběly nadávky. Ludmila byla zoufalá a začala vyřizovat pro manžela umístění do pobytového zařízení.

Zároveň kontaktovala Odlehčovací službu, protože potřebovala pomoci s denní hygienou u ležícího manžela.  Pracovnice jí ukázaly, jak s málo pohyblivým manželem zacházet. Přijížděly každý den, aby Josefa umyly, převlékly a pomohly mu podat snídani.  Už po několika dnech paní Ludmila telefonovala vedoucí služby, že se rozhodla manžela nechat doma, zrušila žádost o umístění do pobytového zařízení, i když její okolí to považuje za nerozumné.  Tuší, že s pomocí Charity péči zvládne.

Odlehčovací služba pomáhá člověku vidět svět i v jiných barvách než je jen černá a bílá. 

Nabízí podporu v podobě péče o nemocného a tím  poskytuje rodinám prostor pro tak důležitý odpočinek a čas nabrat síly do dalších dní. 

Provoz Odlehčovací služby je finančně zajištěn pouze do října. S vaší finanční podporou budeme moci pomáhat po celý rok. 


V roce 2020 jsme službu poskytli v rozsahu 3344 hodin 25 uživatelům.
Hodina péče stojí 450,- Kč.


Pro nemocného člověka je každá minuta strávená doma se svými blízkými k nezaplacení.
DARUJTE MINUTY ŽIVOTA...



Bližsí informace o službě naleznete na webových stránkách: https://www.valmez.charita.cz/sluzba/odlehcovaci-sluzba
 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Společnost ON Semiconductor již poněkolikáté v řadě organizovala celoroční akci pro své zaměstnance, která je spojena s pobytem na čerstvém vzduchu a s pomocí potřebným.

ON Semiconductor je generálním partnerem akce Vrchařská koruna Valašska a za každý výjezd nebo výšlap jejich zaměstnance na jeden z 20 valašských vrcholů poskytuje firma 100 Kč na dobrou věc. Celoroční výnos této akce poté rozděluje mezi tři organizace, které sami zaměstnanci vybírají.

Jsme velmi rádi, že jednou z vybraných je i naše Charita a získali jsme tak dar ve výši 46.600 Kč. Tato finanční podpora přispěje k zajištění provozu Odlehčovací služby v Rožnově pod Radhoštěm v letošním roce.

Celé společnosti ON Semiconductor velmi děkujeme za přízeň a podporu, které se nám od ní celoročně dostává.

Poděkování z úst zástupkyně ředitele Charity Valašské Meziříčí a vedoucí Odlehčovací služby v Rožnově pod Radhoštěm.

Založení projektu