Nadační fond SSUUBO


Humanitární pomoc Zdraví

Trvalá podpora léčby konkrétního dítěte

V roce 2020 založil Prof. MUDr. Zdeněk Ráčil, Ph.D. ambulanci pro nemocné srpkovitou anémií v Ugandě, kterou vede a poskytuje péči jen díky finanční podpoře dobrovolných dárců. Námi poskytovaná léčba zahrnuje pravidelné laboratorní kontroly, potřebnou denní dávku léku Hydroxyurei, potřebné léky proti bolesti, profylaktická antibiotika a antimalarika. Zahájená léčba Hydroxyureou se nemůže přerušit proto hledáme a potřebujeme dlouhodobé donátory, měsíční náklady na jednoho pacienta jsou 500 Kč.

vybíráme od 14.3.2021

Pomožte konkrétnímu pacientovi

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Všichni naši pacienti mají jméno, tvář, příběh.

Vybereme vám konkrétního pacienta pro kterého hledáme trvalou podporu.



Jedná se o dlouhodobou podporu dítěte s diagnostikovanou chorobou - srpkovitou anémií.
Aktuálně evidujeme na naší klinice 80 pacientů čekajících na svoje donátory, tento počet však poroste a je limitován jen našimi finančními možnostmi.

V Ugandě se každoročně narodí přes 20.000 dětí se srpkovitou anémií a 70-80% z nich se nedožije 5. roku života.
Námi poskytovaná léčba, která je mimo finanční možnosti rodin z chudého venkovského regionu Ugandy, snižuje počet bolestivých krizí pacienta, snižuje riziko orgánového poškození, snižuje počet nutných transfuzí krve a tak může prodloužit život. Díky sociálním pracovníkům kliniky známe skutečnou finanční situaci rodiny, známe příběh každého jednoho pacienta a toto nám dovoluje orientovat se na ty nejpotřebnější.
Námi poskytovaná léčba zahrnuje pravidelné laboratorní kontroly, potřebnou denní dávku léku Hydroxyurei, potřebné léky proti bolesti, profylaktická antibiotika a antimalarika.
Zahájená léčba se nemůže přerušit proto hledáme a potřebujeme dlouhodobé donátory, měsíční náklady na jednoho pacienta jsou 500 Kč.



Z naší strany obdržíte jméno konkrétního dítěte které podporujete a jeho aktuální fotografii na darovacím certifikátu, pololetně vás pak budeme informovat o tom, jak se mu daří a emailem zašleme i aktuální snímek.

Vybrali jste tuto formu pomoci ? Zahájili jste pravidelné platby? Kontaktujete nás emailem pro další informace o vašem konkrétním pacientovi.

ssuubofoundation@gmail.com

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu