NADACE LEONTINKA


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomozme Danečkovi, aby mohl udělat své první krůčky

Tříletý Daneček trpí dětskou mozkovou obrnou. Už na začátku svého života navíc kvůli rakovině sítnice prodělal léčbu chemoterapií, která bohužel očičko nezachránila. Daneček je ale velký bojovník, jehož úsměv Vám rozzáří den. Velkým přáním jeho rodiny je, aby Daneček mohl jednou chodit. K tomu mu můžou pomoci intenzivní rehabilitace TheraSuit.

Intenzivní TheraSuit rehabilitace pro Danečka

Pomozme tříletému Danečkovi chodit!
27 700 Kč
vybráno 111 % z 25 000 Kč

přispělo

40 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Tříletý Daneček přišel na svět ve stejný den jako jeho sestřička Adélka. Radost z krásných dvojčátek bohužel netrvala moc dlouho. V pěti měsících lékaři u Danečka objevili rakovinu sítnice na pravém očičku. Ani chemoterapie bohužel nepomohly a Daneček o očičko přišel. Na tom druhém má několik vážných zrakových vad, ty se ale díky terapiím naštěstí daří alespoň zlepšovat. Daneček však trpí ještě dětskou mozkovou obrnou, která výrazným způsobem zpomalila jeho psychomotorický vývoj.

Danečkova maminka neúnavně bojuje za každý malý pokrok, a to i přesto, že se v posledním roce sama potýká se zdravotními problémy. Daneček, jako by to tušil, jí její péči a starost oplácí širokým úsměvem, který je pro jeho okolí nakažlivý. Velkým parťákem je mu také jeho stejně usměvavá sestřička Adélka, která je podle Danečkovy maminky jeho velkou oporou a také něžnou pečovatelkou.

Všichni si moc přejí, aby Daneček jednou mohl chodit. Pomoci mu může série intenzivních rehabilitací TheraSuit, které trénují centrální nervový systém a  pomáhají dětem k samostatné chůzi. Přestože tyto rehabilitace výrazným způsobem zlepšují stav dětí s DMO, nejsou hrazeny pojišťovnou.

Naším cílem je dofinancování první ze série těchto rehabilitací, která stojí 58 000 korun. Díky laskavé podpoře dárců už se podařilo shromáždit úžasných 33 000 korun!
"Nakazil" i Vás Danečkův úsměv? Připojte se k nám, abychom společně pomohli Danečkovi udělat jeho první krůčky!

Více o Danečkovi a jeho příběhu se můžete dočíst na facebookové stránce Pro Danečka, nebo na webové stránce www.pro-danecka.cz, kterou rodině pomohli založit její přátelé. Tyto stránky však mohou pomoci i dalším rodinám, které se ocitly v podobné situaci. Maminka Danečka si uvědomuje, jak složité někdy může být, zjistit potřebné a často klíčové informace, které mohou pomoci zlepšit zdravotní stav dítěte. Nabízí proto svou pomoc a radu všem, kteří potřebné informace teprve hledají. ❤
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Moc Ti Luci přeji, ať se Danečkovi daří lépe🙏💞🙏💗🙏💕🙏

Jarka Kozubíková
700 Kč