Domov pro mne, z.s.


Lidé s postižením

Přidej CIHLU K CIHLE a pomoz nám postavit chráněné bydlení

Chráněných bytů pro vozíčkáře je v Brně i kraji žalostně málo. Vrháme se proto do životního projektu. Koupili jsme starý dům v Brně – Černovicích a během dvou let z něj vytvoříme bydlení bez bariér. Chybět nebude výtah, pokoje nabízející soukromí, místnost pro asistenty ani terasa s výhledem do zahrady. Na projekt jsme dostali evropskou dotaci, 3 miliony ale musíme dofinancovat sami. Přidejte se k nám a cihlu po cihle vybudujeme svobodný prostor pro pět osob s těžkým handicapem.

Chci přidat CIHLU k CIHLE

299 193 Kč

přispělo

126 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Proč chráněné bydlení?
 
Chráněné bydlení je pro dospělé s těžkým tělesným postižením v podstatě jediná šance, jak se osamostatnit. Pěti vozíčkářům umožníme žít ve vlastní domácnosti a rozhodovat o svém životě. Zároveň ale zajistíme potřebnou a finančně dostupnou péči během dne i v noci.

Kdo jsme a proč nám věřit?
 
Jsme nestátní nezisková organizace Domov pro mne. S chráněným bydlením už máme zkušenosti a víme, jak má fungovat. Za vznikem Domova v roce 2004 stojí snaha pomoci kamarádovi najít důstojné bydlení. O několik let později se nám to povedlo. V Bohunicích jsme otevřeli dva bezbariérové byty, kde poskytujeme nepřetržitou péči čtyřem vozíčkářům.

Pilířem naší činnosti je ale osobní asistence. V současnosti jsme jedním z největších poskytovatelů této služby ve městě Brně. Asistenti pomáhají dětem, dospělým i seniorům překonávat každodenní překážky života a žít aktivně ve své vlastní domácnosti v blízkosti rodiny a přátel. Věnujeme se také volnočasovým aktivitám. Dětem s mentálním a kombinovaným postižením nabízíme příměstské tábory a zájmové kroužky. Pravidelně vyrážíme i na pobytové akce. Věříme, že každý bez ohledu na handicap má právo zažít obyčejné radosti, které k životu patří.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Držím vám palce!

Markéta Švábová
500 Kč

Zdravím a přeji at se vám projekt podaří zdárně dotáhnout!

Tomáš Komárek
500 Kč

Moc vám držíme palce a děkujeme,že jste

Michal Zlámalík
200 Kč

Drzim palce!

Martina Damborska
1 000 Kč

Skvělý projekt, velmi obdivujeme a podporujeme Vaši práci. =)

BOSS Team Avast
28 000 Kč

Posílám Marušce Blažkové!

Pavel Seidl
2 000 Kč

Diky za smysluplnou praci!

Martin J.

Ať se dílo podaří! Držím palce!

Gabriela Pechová
150 Kč

Ať přibude spousta dalších cihel i cihliček a dílo se podaří!

Václav Adamec
300 Kč

Hodně sil...

Michaela
300 Kč