Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomoc pro Jakuba Navaru

Dvanáctiletý Jakub trpí v důsledku předčasného porodu těžkým kombinovaným postižením. Rodiče se mu snažili od počátku zajistit odpovídající léčbu, hledali podpůrné terapie a denně s ním doma cvičili; to však přestalo už stačit. Jejich syn kromě nepřetržité péče aktuálně potřebuje intenzivně rehabilitovat především operované dolní končetiny, ale speciální terapii zdravotní pojišťovny nehradí.

vybíráme od 7.3.2021
7 300 Kč

přispělo

18 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Droboučká dvojčata z Mělnicka po předčasném porodu bojovala v neonatologickém centru o život. Přežil bohužel jen Jakoubek, kterému byla diagnostikována DMO a další vážná postižení. Pro rodiče tak nastal kolotoč dojíždění za různými odbornými vyšetřeními, k nimž přibyla nyní i další povinnost - domácí výuka. Kubík si prošel celou řadou intenzivních rehabilitací, přesto se ale nevyhnul v loňském roce náročné ortopedické operaci obou nožiček. Ty je nyní potřeba rozhýbat, hlavně zlepšit stav achilovek, aby se vyhnul dalším operacím. 

Maminka Kubíčka kvůli péči o něj a o mladší dcerku zůstala doma, a tak zajištění potřebných financí pro chod domácnosti, léčbu syna a jeho pobyt v denním stacionáři je pouze na tatínkovi. To je však po tolika letech velice obtížné, protože většinu terapií zdravotní pojišťovny nehradí. Rodiče se proto obrátili na nás o pomoc. Jak říká maminka Petra: „Život je někdy boj, ale musíme bojovat. Nesmíme nic vzdávat. Kubík je naštěstí velký bojovník, moc hodný a veselý chlapeček, který nemá od narození na růžích ustláno. Ale myslím, že je i moc spokojený. Miluje vodu, skvěle zvládá cestování, často se směje.“
 
Zapojte se do pomoci Kubíkovi. Své dary můžete posílat též bankovním převodem na sbírkový účet Nadace ADRA č. 57333375/0300, v. s. 262. Děkujeme vám. V tom případě se Váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu. 
 
Nadace ADRA podporuje Kubíka od března 2021.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu