Sdružení D, z.ú.


Vzdělávání a výzkum Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Pomozme v lockdownu dětem v onlinu

Současná online výuka příliš neumožňuje vzájemnou interakci, děti se stávají pasivními přijímači informací. A jak se na nich projeví izolace a absence kolektivu? Odborníci upozorňují na úbytek dovednosti naslouchat si, tvořit tým, vzájemně si rozumět, být k sobě vstřícní a ohleduplní a vyrovnat se přirozeně s obtížemi doby vrstevnickým sdílením. Intenzivně připravujeme a stále tvoříme nové online programy zaměřené přesně na tyto problémy. Prosím, pomozte dodat online výuce, co jí chybí.

vybíráme od 4.3.2021
57 600 Kč
vybráno 115 % z 50 000 Kč

přispělo

63 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Některé děti se v online výuce naučily větší zodpovědnosti, dokážou si rozvrhnout práci a čas. Mnoho z nás ale naopak cítí nejistotu a neklid a klademe si otázky, jestli nejsou naše děti jen pasivními přijímači informací, jestli v online výuce aktivně komunikují a mají prostor na vzájemnou interakci. Jak se na nich projeví, že si nemohou už téměř rok se spolužáky nezávazně „pokecat“, o přestávce „vypustit páru“ a zažít společně legraci?  A jak to bude vypadat, až se vrátí do škol po dlouhé izolaci? Budou schopni se poslouchat, kooperovat, tvořit tým, vzájemně si rozumět, být k sobě vstřícní a ohleduplní?

Online programy připravené v uplynulých dnech jsou zaměřené přesně na tyto problémy.  Podporují vzájemnou kooperaci mezi spolužáky a oboustrannou komunikaci učitelů a žáků v online výuce. Dále nabízíme pomoc učitelům, jak ve třídě rozdělené na jednotlivé monitory udržet skupinu jako fungující celek. Tyto programy nabízíme školám v období lockdownu zdarma, ale jejich vývoj a distribuce něco stojí. 

Je to jednoduché: 
Každých 10 Kč vašeho daru zajistí 1 minutu online programu pro 1 třídu. 
·       Darujete-li 300 Kč, zajistíte tím půlhodinový program pro třídu plný her, posilující kreativní spolupráci a zdravý nadhled. 
·       Darujete-li 600 Kč, vybraná třída získá hodinový program odhalující tajemství kreativity a spolupráce, přestože musíme všichni sedět doma. 
·       Darujete-li 1 000 Kč, třída získá 100minutový program, kde si každý užije roli dobrodruha a společně se svými spolužáky se stane hrdinou v unikátní rozhlasové hře.

Děkujeme, moc si Vaší pomoci vážíme.
Více informací o naší činnosti a dalších možnostech pomoci najdete na našem webu.

Zpětná vazba od dětí z programů, které už probíhají.


Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v  polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Založení projektu

jsem rad ze jsem prispel doufam ze to pomuze

jiri subrt
300 Kč

Dceři se Váš program velmi líbil, bylo to pro ni velmi příjemné zpestření on-line výuky a těší se na další. Děkujeme!

Radka Šenková

Držím pěsti!

Hana Černáková

At se dari!! G.

Gabriela Hornickova
300 Kč

Milí kolegové a přátelé, jste výborní a děkuji za péči, kterou věnujete dětem v tento pro nás všechny náročný čas Marcela

Marcela Musilová
1 000 Kč

Držíme palce. Ať se daří vašemu skvělému týmu :-)
M+G Vyleťalovi

Miloš Vyleťal
1 000 Kč

Hodně zdaru a ať to děcka baví!

Radomír Veselý
1 000 Kč

Rádi podpoříme dobrou věc!

Vomočilovi

Díky a držím palce s dalšími projekty!

Olga Zapletalová
500 Kč

Tak pojďme do toho ... toto je opravdu už potřeba.

Pavel Němeček
600 Kč