Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: Zahrada pro všechny v Bílovicích nad Svitavou

Zapojte se s námi do projektu rodinného centra Žirafa, jehož cílem je vytvořit ze zanedbané zahrady komunitního centra příjemné místo k setkávání nás všech. Pojďme z kusu hlíny a kamene vykřesat prostor, kde můžeme společně sdílet kulturní aktivity, divadla, zábavná odpoledne pro rodiny, nebo jen sousedsky posedět a poklábosit. Budeme rádi, když projekt finančně podpoříte!

vybíráme od 1.3.2021

Zdvojnásobení částky!

Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace ČS zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
21 700 Kč
vybráno 72 % z 30 000 Kč

přispělo

38 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Rodinné centrum Žirafa je v Bílovicích pro vás již od roku 2006. Jsme místem vzájemného sdílení a radosti, nabízíme aktivní program pro vás i vaše děti. Ročně projde našimi dveřmi skoro 300 rodin! Od loňského roku sídlíme díky podpoře obce v krásných zrekonstruovaných prostorách Komunitního centra, ke kterému přiléhá i více než 40 let neudržovaná zahrada. Od počátku vnímáme její potenciál a přemýšlíme, jak z ní vybudovat místo, které by mohlo sloužit jako společný prostor k setkávání a odpočinku. Protože možná stejně jako my vnímáte, že podobná relaxační zóna v části Bílovic dole za řekou zatím chybí.

Ve spolupráci s odborníky jsme vytvořili projekt na revitalizaci komunitní zahrady a podařilo se nám na něj získat prostředky z programu Dokážeme víc, který organizuje Česká spořitelna spolu s Nadací VIA. Získané finance pokryjí náklady na základní terénní práce a materiál (hlínu, sazenice), část bude využita na pořízení herních prvků pro děti. Z důvodu špatné dostupnosti i kvůli omezeným finančním prostředkům, budeme nuceni většinu prací zajistit svépomocí formou brigád. Pojďte do toho s námi, ať už vlastníma rukama nebo finančním příspěvkem. Vybrané finance využijeme na vytvoření klidného posezení na zahradě, případně zajištění svahové části zahrady s vybudováním vyvýšeného záhonu pro účely přírodovědného kroužku.

 Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace České Spořitelny zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč! Děkujeme za vaše přispění, společně to dokážeme.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dar pro zahradu

Jan Kalač
200 Kč

Držím pěsti, ať vás podpoří co nejvíce spoluobčanů:-)

Klára Mrkosová

Ať se nám podaří společnými silami dokončit zahradu pro nás všechny a stane se přátelským místem pro všechny generace :o)

Robert Konečný
1 500 Kč