NADACE LEONTINKA


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

❤ Valentýnka pro Aničku ❤

Sedmiletá Anička má milující rodiče a dva báječné starší brášky. Narodila se s kombinovaným postižením, ale díky intenzivním terapiím na neurorehabilitační klinice udělala za poslední rok a půl neuvěřitelné pokroky. Terapie je potřeba pravidelně opakovat, aby se vývoj opět nezastavil. Cena jedné měsíční série terapií? 84 800 korun! Koupí Valentýnky však společně můžeme pomoci Aničce udělat na její nelehké cestě další velký krok kupředu!

Intenzivní terapie pro Aničku

Koupí virtuálního valentýnského dárku pomůžete Aničce udělat další důležitý krok kupředu. Děkujeme Vám!
9 800 Kč
vybráno 12 % z 84 800 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Anička se narodila s několika zrakovými vadami, nedovyvinutými kyčlemi a diagnózou hypotonického syndromu. Těmto dětem se také někdy říká "hadrové panenky" kvůli celkové svalové ochablosti, ke které se často přidávají další problémy, v případě Aničky skolióza a deformita nožiček. Od svého narození si Anička prošla několika operacemi, ležela dlouhé měsíce v nemocnicích, což mělo negativní vliv i na její mentální a psychomotorický vývoj.

V říjnu 2019 Anička absolvovala první sérii intenzivních terapií na neurorehabilitační klinice a pokroky byly znát okamžitě. V čem jsou tyto terapie tak jedinečné? Jedná se o komplexní čtyřtýdenní sérii spojující neurorehabilitaci, ergoterapii a logopedii. Její součástí je i tzv. lokomat, speciální robotický přístroj určený k nácviku chůze.
Tyto terapie pomáhají Aničce zlepšovat chůzi a celkovou koordinaci těla, mají pozitivní vliv na stimulaci zraku, rozvoj řeči a celkový psychomotorický vývoj.  "Neurorehabilitacemi v Axonu se Anička hodně vylepšuje, ale nejsou hrazeny pojišťovnou a, aby měly úspěch, musí se opakovat," říká Aniččina maminka.

Před nástupem na svoji první terapii na neurorehabilitační klinice Anička nemluvila ani nechodila, potřebovala pomoc v krmení i oblékání. Dnes chodí s asistentkou do školky a je moc ráda ve společnosti dalších dětí, které ji motivují a posouvají kupředu. Zvládne s nimi jít na procházku, s pomocí už dokáže dokonce jet i na tříkolce nebo zajít s maminkou na nákup. Celkově lépe spolupracuje a komunikuje se svým okolím. A co je velmi důležité, poprvé se u Aničky začínají objevovat první náznaky řeči. To všechno jsou pokroky, které se jejím rodičům ještě před dvěma lety zdály nepředstavitelné.

Pro další Aniččin rozvoj je nyní zcela klíčové,  aby mohla v těchto terapiích pokračovat. Jejich cena je však zcela mimo finanční možnosti rodiny, která se stará ještě o dva Aniččiny starší sourozence.
Koupí Valentýnky ❤ virtuálního valentýnského dárku pro Aničku ❤ pomůžeme rodině s úhradou částky za další intenzivní terapii na neurorehabilitační klinice Axon v celkové výši 84 800 korun. I s naší pomocí tak Anička bude moci udělat další velký krok na své cestě.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodne zdravi

Dárce

Hodne zdravi

Dárce

Džíme palce!

Dárce
300 Kč

Aničko, držím palce! <3

Tereza Alvarez