Vodní záchranná služba Brno-město, z. s.


Zdraví

Služby na Brněnské přehradě

Sloužíme na Brněnské přehradě jako dobrovolní vodní záchranáři. Každou sezonu vykonáme v průměru stovku zásahů a ošetření. Ať už se jedná o tonutí, poranění páteře ve vodě, pád cyklisty nebo alergickou reakci, jsme připraveni pomoci. K dispozici máme záchranářský člun, čtyřkolku, sanitní vozidlo a potřebné záchranářské vybavení.

vybíráme od 6.2.2021

Služby na Brněnské přehradě

Jsme dobrovolníci a sloužíme na Brněnské přehradě. Každý rok vykonáme sto zásahů a ošetření. Pomáháme lidem v nouzi, ať už se jedná o tonutí, poranění páteře ve vodě, poranění při sportu nebo neovladatelné plavidlo. Zvažte prosím podporu naší činnosti. Děkujeme!
50 284 Kč

přispělo

37 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Tradice vodních záchranářů na Brněnské přehradě se píše již od roku 1983. V roce 2020 jsme tedy odsloužili již 37. sezonu letních služeb. Od roku 2017 také sloužíme zimní služby, pokud dojde k zamrznutí přehrady. Letní i zimní služby zajišťují naši členové – dobrovolníci, ve svém volném čase a bez nároku na odměnu. Lidé v nouzi nás mohou kontaktovat prostřednictvím krizové linky 7PREHRADA (777 347 232) nebo voláním prostřednictvím Aplikace Záchranka.

Letní služby
V rámci letních služeb sloužíme v červnu a září o víkendech a v průběhu letních prázdnin každý den. Od 9 do 19 h jsme připraveni v režimu aktivní služby k výjezdu i ošetření u nás na základně. K výjezdu může služba použít záchranářský člun, čtyřkolku nebo sanitní vozidlo. Disponujeme vybavením pro vodní záchranu i první pomoc.

Zimní služby
V případě zamrznutí hladiny Brněnské přehrady sloužíme víkendové služby (od 10 do 17 h). Služba je připravena k zásahu za pomocí čtyřkolky u propadnutí do ledu, poranění při sportovních aktivitách či jiných zdravotních komplikacích.

Podpořte nás
S vykonáváním služeb na Brněnské přehradě je spojena celá řada nákladů: zdravotnický materiál, údržba a obnova vybavení, pohonné hmoty, oprava a údržba člunů a dalších záchranných prostředků, energie atp. Služby zajišťují naši členové – dobrovolníci a jsou poskytovány bezplatně. Zvažte prosím podporu naší činnosti. Děkujeme!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Kéž každý člověk, má svého ZÁCHRANÁŘE na blízku.

Renata Kalvodová
1 000 Kč

Skvělá práce děkujeme

Zdenka Čermáková

Děkujeme!

Vodní záchranná služba Brno-město, z. s.

My děkujeme, že se na vás můžeme spolehnout!

Sabina Sklenářová
4 000 Kč

Děkujeme a těšíme se na viděnou v sobotu!

Vodní záchranná služba Brno-město, z. s.

Pomáhat a plavat

Martin Kučera
2 000 Kč

Děkujeme a budeme se těšit na viděnou!

Vodní záchranná služba Brno-město, z. s.

Ke čtyřiceti letům vodních záchranářů na Brněnské přehradě

Dárce

Děkuji dobrým lidem, kteří našli můj snubní prsten, který jsem ztratil před Vánoci 2022 při koupání ve Svratce v Komíně a kteří se zřekli nálezného, Jiří Kolman

Jiří Kolman
600 Kč

Poděkování za pomoc v nouzi.

Petr Duchoň
1 000 Kč

Děkujeme!

Vodní záchranná služba Brno-město, z. s.

Hlavně další rok bez nehod a karambolů! Ať se vše daří.

Jitka Marinčová
1 000 Kč

Děkujeme za dar a milé přání.

Vodní záchranná služba Brno-město, z. s.

Díky za vaši práci. Máte můj obdiv.

Milena Havlíčková
300 Kč

Moc děkujeme!

Vodní záchranná služba Brno-město, z. s.

Díky za vaši práci a ať se vám daří!

Martin Zaplatílek
500 Kč

Děkujeme za milý komentář i podporu!

Vodní záchranná služba Brno-město, z. s.