Nedoklubko, z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

DVANÁCT SIL pro neonatologii v Motole

Představte si, že nemůžete mít své novorozené miminko doma několik týdnů nebo i měsíců. Přišlo na svět předčasně... Oddělení neonatologie se stává pro takové rodiny dočasným náhradním domovem. Miminka do dlaně potřebují sílu, aby svou cestu neonatologií zvládla. Společně můžeme pomoci tomu, aby miminka a rodiče strávili toto období příjemněji... 💜 Pojďme jim společně poslat dvanáct sil! 💜

vybíráme od 29.1.2021

DVANÁCT SIL pro neonatologii v Motole

Novorozenecké oddělení s jednotkou intenzivně-resuscitační péče je integrální součástí Perinatologického centra Gynekologicko-porodnické kliniky FN v Motole a UK 2. LF v Praze. Ročně se zde porodí a ošetří přes 3000 novorozenců z Prahy i ostatních regionů ČR. Základním cílem naší kliniky je poskytovat šetrnou, ohleduplnou a přitom efektivní, kvalifikovanou neonatologickou péči. Poskytujeme komplexní péči novorozencům všech hmotnostních kategorií, zejména pak těžce nezralým a kriticky nemocným, pro které je určena jednotka intenzivní-resuscitační péče a oddělení specializované péče.
23 500 Kč

přispělo

19 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
LÁSKA, ODHODLÁNÍ, BOJOVNOST, VÍRA, DŮVĚRA, POROZUMĚNÍ, POKORA, VDĚČNOST, LASKAVOST, NADĚJE, RADOST a PODIVUHODNÁ SÍLA.
To jsou SÍLY, které provází miminka do dlaně a také všechny, kdo o ně na neonatologiích pečují.

V České republice se narodí každý rok přibližně 8500 dětí předčasně. Oddělení neonatologie je místo, kde rodiče s dětmi tráví spoustu času a zažívají tu mnoho radostných, ale i těžkých chvil. Je to prostředí, na které už nikdy nezapomenou...

Ve FN Motol je jedno z dvanácti perinatologických center, kde se starají o ta úplně nejmenší miminka...  Rodiče a jejich děti tu mají tu nejlepší péči. I my v Nedoklubku jsme si obdobím na neonatologických odděleních prošli. Proto víme, co pomáhá a ve spolupráci s vedením oddělení připravujeme sbírku na pořízení potřebného vybavení pro neonatologické oddělení.


To, že jsme strávili určitou část našeho života na neonatologiích nás navedlo na myšlenku přinést do všech center kalendář se vzkazy rodičů, kteří už cestu neonatologickým oddělením prošli. Do tvorby tohoto unikátního kalendáře se zapojilo přes 100 rodičů se svým osobním vzkazem těm, kterým se miminko narodí předčasně v roce 2021.
Tak vznikl náš KALENDÁŘ 2021 s dvanácti silami, které provází nejen miminka, ale zejména jejich rodiče a zdravotníky, kteří o ně pečují.



Která SÍLA je ta Vaše?
Spolu s finančním darem pro oddělení mu také můžete virtuálně poslat jednu z dvanácti sil, která je vašemu srdci nejbližší.  Najdete ji v seznamu před odesláním platby.
Jdete do toho s námi?
Děkujeme!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

ZŠ Lupáčova 2. C, Praha 3

Michaela Divišová
1 000 Kč

Jsem maminkou chlapečka Jiříčka, který se narodil v Motole neplánovaně o pár týdnů dříve, než měl. Pár dnů jsem za ním docházela na oddělení JIRP vzhledem ke krevní transfuzi, kterou po jeho narození musel podstoupit. Měla jsem možnost sledovat tu intenzivní práci všech lékařů a sester, kteří se starali i o našeho malého. Jsou to hrdinové a zachránili i našemu malému život. Nikdy nepřestanu být vděčná každému jednomu lékaři nebo sestřičce, kterým prošel náš syn pod rukama. Moc děkujeme, že je to dnes skoro 6 měsíční zdravé miminko, kterému nic nechybí !

Linda Holubová

Přejeme hodně sil miminkům, jejich rodičům i zdravotníkům, co se o miminka starají. Skvělému týmu neonatologie v Motole moc děkujeme za naši Leontýnku! ❤️

Dárce
1 200 Kč

Ač se to zdá jako věčnost, má nejlepší kamarádka Alice byla před časem převezena k Vám. Tímto nepatrným darem bych Vám ráda poděkovala za péči o ní i o toho malého prďolku. Smekám před Vámi, opravdu. Pevně věřím, že i příběh malého Peťulky bude mít - díky Vám - dobrý konec.

Andy

S láskou vzpomínáme na veškerou péči o naše dvojčátka, Kubíčka a Matýska, kteří přišli na svět 36+1 a celý jeden měsíc předtím jsem v Motole čekala na jejich narození. Díky doktorům a sestřičkám se kluci narodili "až" měsíc před termínem.
Děkujeme za veškerou péči během těhotenství, před porodem i 10 dní poté :-)

Eliška Kazdová
365 Kč

Práce s nedonošenými dětmi se nedá nikdy úplně docenit, tak posílám alespoň malý finanční dárek.
Děkuji
Jan Novotný

Jan Novotný
1 200 Kč

Moc děkujeme za veškerou péči o našeho malého trpaslíčka❤️

Petra Kůrková
100 Kč

"Děkujeme"

Iva Burešová
1 200 Kč