Nedoklubko, z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

DVANÁCT SIL pro neonatologii v Ostravě

Představte si, že nemůžete mít své novorozené miminko doma několik týdnů nebo i měsíců. Přišlo na svět předčasně... Oddělení neonatologie se stává pro takové rodiny dočasným náhradním domovem. Miminka do dlaně potřebují sílu, aby svou cestu neonatologií zvládla. Společně můžeme pomoci tomu, aby miminka a rodiče strávili toto období příjemněji... 💜 Pojďme jim společně poslat dvanáct sil! 💜

DVANÁCT SIL pro neonatologii v Ostravě

Na všech třech stanicích Oddělení neonatologie je kladen důraz na soukromí, intimitu a bezpečí pacientů, u dětí (fyziologických i patologických) podporujeme časný kontakt matky s dítětem (bonding) a kojení. Podle kapacitních možností oddělení umožňuje trvalý pobyt matkám s dítětem i u nezralých novorozenců. V ošetřovatelské péči je uplatňován koncept bazální stimulace. Děťátku jsou provedena všechna screeningova vyšetření v průběhu hospitalizace. Je-li to možné, všechna vyšetření jsou realizována za přítomnosti maminky. Oddělení neonatologie spolu s týmem zaměstnanců Porodnicko-gynekologické kliniky tvoří Perinatologické centrum, jedno ze 12 perinatologických center v ČR, do jehož spádové oblasti patří okresy Frýdek – Místek, Karviná, Nový Jičín, Bruntál, Opava a Ostrava.
40 129 Kč

přispělo

37 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
LÁSKA, ODHODLÁNÍ, BOJOVNOST, VÍRA, DŮVĚRA, POROZUMĚNÍ, POKORA, VDĚČNOST, LASKAVOST, NADĚJE, RADOST a PODIVUHODNÁ SÍLA.
To jsou SÍLY, které provází miminka do dlaně a také všechny, kdo o ně na neonatologiích pečují.


V České republice se narodí každý rok přibližně 8500 dětí předčasně. Oddělení neonatologie je místo, kde rodiče s dětmi tráví spoustu času a zažívají tu mnoho radostných, ale i těžkých chvil. Je to prostředí, na které už nikdy nezapomenou...

Oddělení neonatologie perinatologického centra Fakultní nemocnice Ostrava je jedním z dvanácti perinatologických center, kde se starají o ta úplně nejmenší miminka...  Je to špičkové pracoviště té nejvyšší úrovně. Rodiče a jejich děti tu mají tu nejlepší péči. I my v Nedoklubku jsme si obdobím na neonatologických odděleních prošli. Proto víme, co pomáhá a ve spolupráci s vedením oddělení připravujeme sbírku na pořízení potřebného vybavení pro neonatologické oddělení.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme za dceru, nikdy nepřestaneme být věční.

Stanislav Smiga

Přeju Vám sílu a víru v sebe.

Pavel Chobot
500 Kč

Lidi prispivejte, personal i dětičky si to zaslouží

Pavel Chobot
365 Kč

Jste fantastičtí, děkuji za dceru Magdalénku.

Jiří Sachr
1 000 Kč

Umožnili jste našim holčičkám žít. Na to žádná slova nestačí. Děkujeme❤. Sára Tabaku.

Sára Tabaku

Děkujeme ostravské neonatologii za perfektní péči o naši nečekaně předčasně narozenou dcerku Ellinku a přejeme i ostatním dětem stejně bojového ducha, jako má naše milovaná princezna.

Jana Kramáriková
365 Kč