Nedoklubko, z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

DVANÁCT SIL pro neonatologii v Plzni

Představte si, že nemůžete mít své novorozené miminko doma několik týdnů nebo i měsíců. Přišlo na svět předčasně... Oddělení neonatologie se stává pro takové rodiny dočasným náhradním domovem. Miminka do dlaně potřebují sílu, aby svou cestu neonatologií zvládla. Společně můžeme pomoci tomu, aby miminka a rodiče strávili toto období příjemněji... 💜Pojďme jim společně poslat dvanáct sil!💜

vybíráme od 29.1.2021

DVANÁCT SIL pro neonatologii v Plzni

Neonatologické oddělení funguje jako samostatný subjekt v rámci Fakultní nemocnice v Plzni v prostorech areálu FN na Lochotíně a nese titul Baby Friendly Hospital. Úzce spolupracuje s Gynekologicko-porodnickou klinikou. Společně působí jako perinatologické centrum pro západní Čechy. Maminky zde mají možnost být ubytovány na oddělení společně se svým dítětem, účastnit se při ošetřování dítěte, dodávat svému miminku čerstvé mateřské mléko a postupně je i kojit. Pracovníci Neonatologického oddělení se starají o zdravé novorozence na porodnici a o nemocné a nezralé novorozence s nízkou porodní hmotností, kteří se soustřeďují na úseku nedonošených a patologických novorozenců. Novorozenci se závažnými vrozenými vadami, s těžkými poruchami poporodní adaptace a děti vážící méně než 1 500 g patří na jednotku intenzivní a resuscitační péče, která přijímá tyto děti z celé západočeské oblasti.
90 080 Kč

přispělo

46 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
LÁSKA, ODHODLÁNÍ, BOJOVNOST, VÍRA, DŮVĚRA, POROZUMĚNÍ, POKORA, VDĚČNOST, LASKAVOST, NADĚJE, RADOST a PODIVUHODNÁ SÍLA.
To jsou SÍLY, které provází miminka do dlaně a také všechny, kdo o ně na neonatologiích pečují.


V České republice se narodí každý rok přibližně 8500 dětí předčasně. Oddělení neonatologie je místo, kde rodiče s dětmi tráví spoustu času a zažívají tu mnoho radostných, ale i těžkých chvil. Je to prostředí, na které už nikdy nezapomenou...

Neonatologické oddělení Fakultní nemocnice Plzeň je jedním z dvanácti perinatologických center, kde se starají o ta úplně nejmenší miminka...  Je to špičkové pracoviště té nejvyšší úrovně. Rodiče a jejich děti tu mají tu nejlepší péči. I my v Nedoklubku jsme si obdobím na neonatologických odděleních prošli. Proto víme, co pomáhá a ve spolupráci s vedením oddělení připravujeme sbírku na pořízení potřebného vybavení pro neonatologické oddělení.


Jak vypadal projekt 12 sil pro neonatologii v Plzni v roce 2021.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Všichni zaměstnanci neonatologie jste pro svět velmi důležití.
Máte všechny dny fyzicky i psychicky náročné .
Děkujeme, že to tak skvěle zvládáte. Posíláme vám sílu a velký vděk.

Lukáš Souček
1 500 Kč

Za zámeckou paní!

Petr Papež
5 000 Kč

Dnes už by bylo Mikuláškovi skoro 5 let, přesto děkujeme. Náš chlapeček bohužel štěstí neměl, ale přejeme ho všem ostatním.

Součkovi
1 000 Kč

Všechnu sílu světa těm nejsilnějším bojovníkům 🥰

Petr Lomič
365 Kč

Díky vám je našemu miminku do dlaně dnes už 16 let.

Barbora Stušová
1 200 Kč

Jste úžasní!!!! Velké díky.

Zlata Hrachovinová

Díky za vše!!!

Lenka Vacovská
1 200 Kč