Nadační fond Via Clarita


Děti, mládež, rodina Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Fond Úsměv – Pomozte dětem z dětského domova vyrovnat se s covid krizí

Pomozte dětem z Dětského domova v Dolních Počernicích vyrovnat se s traumatem zažívaným v době koronavirové krize. Vzhledem k akutní potřebě chceme tyto terapie zpřístupnit pro co nejvíce dětí, které byly odloučeny po dlouhý čas od svých rodin. Děti často nemají žádnou důvěru v někoho jiného a jediné, co jim může pomoci, je důvěra v terapeuta.

vybíráme od 1.2.2021

Fond Úsměv pomáhá

Podpořte společně se studenty Dětský domov v Dolních Počernicích.
4 000 Kč
vybráno 1 % z 320 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Náš projekt jménem Úsměv vznikl v roce 2017 jako studentská iniciativa na Anglickém gymnáziu v Praze. Jelikož vzdělání považujeme za velmi důležité pro rozvoj a budoucnost každého mladého člověka, naším hlavním cílem je podporovat konkrétní zajímavé, zejména vzdělávací, projekty dětí z dětského domova v Dolních Počernicích, směřujících k jejich individuálnímu rozvoji. V roce 2019 se organizačně do našeho projektu připojila mezinárodní škola Park Lane v Praze. 


Po čtyřech letech našeho fungování nás zastihla koronavirová krize, která představuje velkou výzvu pro přežití a fungování našeho projektu do budoucna. Uzavření škol, které jsou imperativní pro naše fungování poznamenalo naše možnosti a způsob pomoci dětem. Mnoho z aktivit, které každoročně pořádáme pro děti z dětského domova se nemohlo tudíž uskutečnit v tradiční formě. I přesto jsme vytrvali a snažíme se společně se najít alternativní způsoby, které by tyto aktivity zachovat. 

Potřeby dětského domova jsou pro nás na předním místě a věříme, že vedení domova ví nejlépe jakým způsobem bychom mohli dětem v této nesnadné době izolace pomoci. Obrátili jsme se proto na ně s dotazem, jak bychom mohli dětem pomoci. 


Jako hlavní dětský domov uvedl potřebu terapeutické pomoci, která je jedním z hlavních způsobů, kterým mohou usnadnit dětem přežít toto náročné období a vyrovnat se se zažitými traumaty z dětství. Rádi bychom Vás tudíž poprosili o pomoc. V současné době je Dětský domov v Dolních Počernicích domovem pro 66 dětí. 

Za terapie 14 dětí Dětský domov měsíčně zaplatí zhruba 40.000 Kč měsíčně. V současné době však více dětí potřebuje tuto pomoc. Terapeutů pro děti je málo a většinou nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Platba za hodinu se pohybuje mezi 700–1 000 Kč. 
Rádi bychom tudíž získali částku 320 000 Kč, která by pokryla výdaje na terapeutickou pomoc pro děti do konce školního roku 2020/2021, a pomohla by tak dětem vyrovnat se s izolací.

Podpořte nás a pomozte nás vykouzlit úsměvy na dětských tvářích. Každý si zaslouží šanci na šťastný život!

Zřizovatelem Fondu Úsměv je Nadační fond Via Clarita.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu