Místní místním, z.ú.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Sociálně znevýhodněné skupiny

Horký nápoj, teplá polévka

Uzavření kaváren a restaurací znemožňuje síti solidárních podniků nejen normálně fungovat, ale omezuje i jejich schopnost pomáhat lidem bez domova. Nemohou je pozvat dovnitř trochu se ohřát a většinou teď nemají v omezené nabídce službu, kterou by mohla veřejnost pro lidi v nouzi předplácet. Připravili jsme proto společně sbírku na služby, které lidé na ulici v mrazivém počasí nejvíce potřebují, a které mohou podniky poskytovat i u okýnek – horké nápoje a polévku!

vybíráme od 30.1.2021

Vyber částku, kterou chceš zaslat

U jednotlivých částek uvidíš, jaké vouchery v jakých podnicích za ní předplatíme. Nebo vyber libovolnou částku, kterou chceš přispět, je to na tobě
37 566 Kč

přispělo

76 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Za normálních okolností solidární podniky, které se rozhodly být součástí sítě Místní místním, nabízejí služby zdarma a vouchery, které může využít každý člověk bez rozlišení. Zakoupený voucher buď zanecháte přímo v podniku, kde ho využije kdokoliv, kdo zrovna potřebuje, nebo ho můžete odnést a nabídnout  komukoliv v nouzi či na ulici sami.
Vládní opatření přinášejí různá omezení, která znesnadňují  nakupování voucherů v podnicích, ale i dostupnost služeb, které by šlo předplatit.
Domluvili jsme se s podniky, že vám dáme možnost koupit online vouchery na služby, které jsou podniky aktuálně schopné poskytovat, a které v zimě nejvíce pomohou.
Zakoupením takového voucheru podpoříte nejen lidi v nouzi, kterým tato krize zhoršila podmínky přežití, ale i samotné solidární podniky, na které vládní opatření dopadají také. Pojďme pomoci podnikům, které máte rádi, a zahřát a nasytit lidi bez domova v našem městě!

Do sbírky se zapojí:
Family coffee & bistro – horký nápoj
Jídelna Kuchařek bez domova – horký nápoj + polévka
Kavárna Čekárna – horký nápoj
Pražírna – horký nápoj
ROH Družstevní kavárna – horký nápoj + polévka
Foto z archivu FB stránky Kavárna Čekárna.

Vybranou částku budeme průběžně rozdělovat mezi naše solidární podniky. O dostupnosti voucherů budou lidi v nouzi a bez domova informovat pracovníci a pracovnice terénních programů, azylových domů a nízkoprahových center Naděje, Armády Spásy a Charity. Tohle všechno se ale stane jen s vaší podporou!
Zahřejeme žaludky i srdce!

Pokud to vybraná částka umožní, podpoříme i podniky solidární sítě Bistro Střecha a Přestupní stanice, které už teď pomáhají v rámci svých vlastních projektů.

Vyberte si částku, kterou chcete přispět
Výběr vám ukáže, co za ni solidární podniky poskytnou lidem v nouzi. Případně si můžete vybrat jakoukoli částku, kterou chcete přispět. Záleží jen na vás.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

je to dobrá věc :)

Ivana Lisztwanová Krčmová

Děkujeme za možnost pomoci potřebným.Hodně štěstí :)

David Podolský
100 Kč

Posilam hlavne silu a viru !

Sabina Volf
100 Kč

Thank you for giving us the chance to support this project

Dárce
20 €

Dobrou chuť a veselou mysl :)

Anna Burešová
1 500 Kč

Doufám, že to někomu pomůže a bude si vážit tohoto daru :)

Petra Pilecká
500 Kč