Platforma pro sociální bydlení, z. s.


Sociálně znevýhodněné skupiny

Letos to posíláme dál. Přispějte Fondu dostupného bydlení na první byt

Vaše příspěvky předáme týmu Fondu dostupného bydlení, aby je mohl použít na nákup prvního bytu v Ústí nad Labem pro domácnost v bytové nouzi.

vybíráme od 14.12.2020

Podpořte Fond dostupného bydlení

Vaše příspěvky předáme týmu Fondu dostupného bydlení, aby je mohl použít na nákup prvního bytu v Ústí nad Labem pro domácnost v bytové nouzi.
30 600 Kč

přispělo

29 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Letošní rok byl v mnohém zásadně jiný než ty předešlé. A je to taky poprvé, kdy vás takhle o Vánocích nebudeme žádat o finanční podporu přímo aktivit Platformy. Fakt. Máme pro vás ale malý návrh, kde by vaše peníze mohly posloužit líp.

Letos se nám totiž podařilo spolu s týmem skvělých lidí rozjet unikátní projekt, a to Fond dostupného bydlení. Byli jsme u něj na začátku, teď už se ale radujeme z toho, že si jede po vlastní ose. V plném proudu je příprava webovek, skvělý tým fondu chystá spoustu aktivit, aby o něm bylo slyšet. A chystá se taky nákup prvního bytu!

A nás něco napadlo. Pokud jste letos chtěli přispět přímo Platformě na její činnost, nedělejte to. 

Pošlete těch pár stovek radši do Fondu dostupného bydlení, který je použije na nákup prvního bytu. Taková věc může jedné domácnosti v bytové nouzi opravdu změnit život. Pomůžete jí zajistit nejen bydlení, ale i něco mnohem cennějšího. Domov. 

Fond dostupného bydlení je nezisková organizace, která je navržena tak, aby se kdokoliv mohl zapojit do řešení dostupného bydlení v ČR.

Fond z darů a půjček vybírá finanční prostředky, za které bude nakupovat byty vhodné pro sociální a dostupné bydlení. Ty bude ve spolupráci s dalšími neziskovkami poskytovat lidem v bytové nouzi – lidem, kteří teď žijí na ubytovnách, azylových domech nebo v nekvalitních bytech.

Cílem je, aby i ohrožené domácnosti získaly přístup k cenově dostupnému standardnímu bydlení a mohly tak efektivně řešit i své další problémy. A to i ve městech, kde sociální bydlení není zrovna priorita. Jste to právě vy, kteří jim skrze Fond můžete pomoct nastartovat změnu.

Fond startuje v Ústí nad Labem, kde se také teď chystá na pořízení prvního bytu. Z darů se na něj zatím podařilo vybrat 400 tisíc. Cílová částka je něco 800 tisíc. Přiblížíme se?
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Bydlení je právo!

Dárce

#housingfirst

Jan Wilda
300 Kč

Najdolezitejsie v zivote cloveka za mna, je byt zdravy, mat stastnu rodinu pokope a mat strechu nad hlavou. Velmi si prajem, aby sa tymto veciam dostalo kazdemu, nie len tu v CR, ale po celom svete... Projektu drzim palce, aby toto vsetko pomohli zabezpecit co najviac klientom.

Martina Nalevanková

Přeji všem lidem pokojné Vánoce, více radosti, zdraví a vstřícnosti v roce 2021

Ať se nám daří získávat finance na naše projekty.

Pokoj lidem Dobré Vůle

Břetislav

Břetislav Košťál
600 Kč

Raději na takovýto účel, než si vzít vládní úplatek.

Dárce

#friendsnotclients

REMEMBERSHIP
1 000 Kč

Moc Vám děkuji za práci kterou děláte.

Michal Zaklasnik