ACORUS, z. ú.


Děti, mládež, rodina Lidská práva

Život bez násilí - dárek k nezaplacení. Pomozte dětem, které si prošly násilím v rodině.

Jsme ACORUS a již 23 let pomáháme osobám ohroženým domácím násilím. O letošních Vánocích chceme pomoci dětem, které si prošly násilím v rodině, traumatizující životní zkušeností. V kampani bychom rádi získali prostředky na vybavení terapeutické herničky pro takto zasažené děti. Z vybraných peněz pořídíme specializované vybavení, terapeutické hry a senzomotorické stimulační pomůcky, které při práci s dětmi upotřebí naše zkušené terapeutky. Darujte s námi ten nejlepší dárek - život bez násilí a traumatu.

Pomozte dětem, které si prošly násilím v rodině.

Přispějte na vybavení dětské terapeutické herničky.
46 276 Kč
vybráno 46 % z 100 000 Kč

přispělo

33 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Děti, které jsou nebo byly přímými oběťmi či svědky domácího násilí, žily nebo dosud žijí v dlouhodobém strachu z blízkých osob, často pociťují neustálý strach o zdraví a život svých blízkých i sebe sama. Tyto zážitky ovlivňují jejich celkový osobnostní vývoj a budoucí život. Co se honí hlavou dítěti, které si prošlo násilím v rodině? To vám můžeme přiblížit příběhem Péti, který pobýval s maminkou v našem azylovém domě před dvěma lety…


Domníváte se, že takové břímě by žádné dítě nést nemělo? My rozhodně ano, a proto takovým dětem pomáháme. Naše služby zahrnují krizovou pomoc a následně odbornou podporu dětské terapeutky, arteterapii, videotrénink interakcí, hry a rukodělné činnosti pro matky s dětmi, školičku pro předškolní děti a dětský klub s programem, jenž vedou zkušení pracovníci s dlouholetou praxí s prací s touto cílovou skupinou dětí. 

Abychom ovšem mohli poskytnout kvalitní terapeutickou podporu, potřebujeme i adekvátní pomůcky. Připojte se k nám a přispějte na terapeutické vybavení, které pomůže dětem k životu bez násilí a bez traumat. Přebytečné peníze podpoří chod naší organizace a jejích služeb. Děkujeme vám. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať jsou další dny dětí hravé a láskyplné <3 Díky, že se o ně staráte.

Pavla Králíková
1 000 Kč

Já děkuji, jednou jsem byla u vás na konzultaci (po nahlášení manžela na policii) a neskutečně jste mi pomohli. Paní, co se mnou mluvila, byla úžasná. Pomohlo mi to postavit se na vlastní nohy.

Anežka Plíšková

Osvobodit se z domácího násilí vyžaduje nesmírnou sílu a odvahu. Obdivuji všechny ženy, které jsou statečné a od tyrana utečou. Pro své děti udělaly to nejlepší , co mohly. Domov musí představovat hlavně bezpečí a klid. Ne nebezpečné a nevyzpytatelné minové pole, které každou chvíli vybuchne v křik, ponižování a násilí. Nevěřte tyranovi, co o Vás říká, jen Vámi manipuluje, aby Vás měl pod kontrolou. Najděte sílu a zbavte se ho nejen kvůli sobě, ale i kvůli dětem, potřebují bezpečí a klid. Hodně síly:-)! Děkuji ACORUSu, že Vám pomáhá. Vaše Michaela Jílková , moderátorka ČT Máte slovo.

Michaela Jilkova
10 000 Kč

Pomůžu ráda. Ať se vám daří. Srdečně zdravím.

Jana Budařová
5 000 Kč