Kola pro Afriku o.p.s.


Sociálně znevýhodněné skupiny

Vánoční překvapení

pro Emila, Štěpána, Reného, Richarda, Víta, Josefa, Vlastíka, Martina, Adama a Roberta

vybíráme od 25.11.2020

Vánoce tam, kde je nečekají

Díky Vám chceme překvapit muže, kteří v naší dílně Kola pro Afriku pomáhají s manipulací, tříděním kol a cyklo materiálu, čištěním, separací náhradních dílů i opravou jízdních kol pro náš e-shop www.kolaprokola.cz a darovat jim kvalitnější potraviny na vánoční svátky spolu s malým dárkem.
16 700 Kč
vybráno 84 % z 20 000 Kč

přispělo

28 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vánoce tam, kde je nečekají
Díky Vám chceme překvapit muže z naší dílny Kola pro Afriku, kteří mají každý svůj složitý příběh. Jejich životní cesta má mnoho překážek i vlastních zakopnutí. Mnohokrát se snažili vstát a znovu začít. Plocha pod nimi je však křehká. Právě nyní zažívají pevnější půdu pod nohama, také díky současnému zapojení do projektu Kola pro Afriku, prostřednictvím kterého se našli, a tím si objevili i svou užitečnost ve prospěch druhých. V sobě tak nachází cosi nového, dosud skrytého, a to prostor pro druhé. V tom celém přichází naděje, nová šance pro chlapy, kteří jsou na okraji společnosti, často mimo naše oči. Jsou to lidé po výkonu trestu, s různými hendikepy na trhu práce i zdravotními. Mnozí z nich po stržení svých exekucí musí vyjít s životním minimem a velmi prostou stravou, která se skládá většinou z obyčejných masných výrobků, konzerv, čínských 
polévek, atp. 
Pojďme jim společně vykouzlit příjemnější vánoční svátky s vědomím, že není vše tak černé, jak se zdá. Je to 10 bojovníků, kteří se snaží dostat zpátky do života, s novou chutí překážky zvládnout a postavit se na vlastní nohy. Dopřejme jim hřejivý pocit, že ještě v jejich letech je tu kouzlo Ježíška. Díky Vám jim budeme moci předat kvalitnější potraviny na vánoční stůl a malý dárek, i když už žádný nečekají ….. o to více je můžeme společně překvapit a přinést jim pocit, že i oni pod světlo světa patří. Už i tento pocit může znamenat v životě těchto lidí zázrak. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Romane P. ať se daří ve Vaší bohulibé činnosti a podaří se vybrat na podporu projektu co nejvíce!

Jana Kobezdova
1 100 Kč

Ať se kola točí dál....

Martin Bacílek