Nadace Via


Filantropie a dobrovolnictví Regionální a komunitní rozvoj

NIC - Dobročinná aukce online

Legendární "NIC" je zpět i v letošní online aukci. Dražba NIC, které je historicky nejúspěšnější vydraženou položkou, je aktem filantropie. Darem Nadaci Via na podporu dobrých nápadů lidí, kteří se po celém Česku angažují. Dražba položky nazvané „NIC“ letos proběhne jinak. V online prostředí si ji může „vydražit“ každý, také vy. Podpoříte tak poslání Nadace Via v roce 2021. Srdečně děkujeme.

Pro rok 2021 máme velké plány...

Váš dar využijeme na přímou pomoc v obcích.
V sousedstvích, která společně již 23 let proměňujeme
v místa, kde je radost žít. Kde podporujeme skvělé nápady aktivních lidi, díky kterým Česká republika ožívá, je svobodnou zemí a vzkvétá v ní demokracie. Děkujeme.
257 800 Kč

přispělo

16 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Za normální situace bychom se v těchto dnech u nás v nadaci věnovali finálním přípravám Dobročinné aukce a prožili společně krásný večer na Žofíně. Letošní rok ale klade překážky úplně všem a naše setkání a aukci tak odkládáme na 7. června 2021.

Během jarní krize se ukázalo, že lidé si nejlépe navzájem pomáhají právě tam, kde se sousedé už dříve naučili spolupracovat na společném nápadu. A s Vaší laskavou podporou tomu již 23 let v Nadaci Via můžeme přispívat a budovat tak vzájemnou spolupráci, důvěru a občanskou angažovanost v komunitách napříč celou Českou republikou.
 
Bez Vaší podpory se zvláště v této době neobejdeme. Právě proto jsme se pro Vás rozhodli připravit online Dobročinnou aukci (www.dobrocinnaaukce.cz) na pomoc Nadaci Via a požádat Vás vyjma zapojení do klasického dražení o zvážení podpory formou "dražby NIC".

Dražba NIC = Dar Nadaci Via, díky kterému oživíme v roce 2021 na stovky míst a pomůžeme nastartovat skvělé nápady lidí, kteří se po celém Česku angažují při rozvoji svých sousedství a obcí. Srdečně děkujeme za Vaši štědrost a podporu.

Zdeněk Mihalco, ředitel Nadace Via

Společně jsme za 23 let:
  • investovali 389 milionů korun... 
  • do téměř 6 tisíc sousedských, komunitních a filantropických projektů lidí s dobrými nápady...
  • a stopy naší práce a Vaší podpory tak dnes můžete vidět v každé páté české obci. 
Zájem stále roste a stejně tak počet skvělých nápadů aktivních lidí. Ještě nikdy se na nás neobrátilo tolik žadatelů o podporu jako v roce 2020. Také epidemie koronaviru ukázala, jak je aktivita a schopnost spolupráce těchto lidí zásadní. Během epidemie se rychle zapojili do pomoci ve svém okolí. Ať už šili roušky, koordinovali pomoc seniorům nebo ve spolupráci s dalšími sousedy a obcí pomáhali zkrátka tam, kde bylo třeba.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

aukce NIC Nadace Via

Jaroslava Valová
10 000 Kč

Diky za NIC a za vse!

Marie Mališková
3 000 Kč

Díky za to co děláte

Honza Řežáb
25 000 Kč