ALSA, z.s.


Lidé s postižením

Služby pro pacienty s ALS

Podpořte spolek ALSA, z.s. a přispějte na služby pro pacienty s ALS, jako je fyzioterapie, rehabilitace, logopedie, psychoterapie, nebo na nákup potřebných pomůcek.

vybíráme od 19.11.2020
713 833 Kč

přispělo

249 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Amyotrofická laterální skleróza je nevyléčitelné onemocnění postihující postupně nervosvalové buňky celého těla. Pacient postupně -v průběhu dvou až pěti let - přichází o jemnou motoriku, mý problémy schůzí až je v závěru upoután na lůžko bez možnosti jakéhokoliv pohybu, tj. i mluvení, polykání, dýchání. Jediné co stále funguje je mozek!
ALS u nás trpí zhruba 800 lidí, ročně se objeví téměř 300 nových nemocných a stejný počet jich za rok zemře. Onemocnění si nevybírá slabé jedince s podlomeným zdravím, často sahá po lidech na vrcholu sil a tvůrčího potenciálu, častěji muže než ženy. Příčina onemocnění není známa.
Nemoc postupuje rychle, a když potřební standartním způsobem požádají pojišťovnu o určitou pomůcku, často se stává, že v okamžiku, kdy je jim přiznána, už ji nepotřebují, protože nemoc postoupila dál. Pacienti s ALS potřebují pravidelné rehabilitace, přístroje na vykašlávání, dlahy na protahování končetin… a především drahé komunikační prostředky, které jim po ztrátě řeči a schopnosti ovládat končetiny pomohou sdělit svým bližním, co je trápí – potřebují to rychle, teď, dnes, zítra, ne za měsíc či dva. Mentální schopnosti nemocných přitom zůstávají nezměněné. O to ostřeji si svou bezmoc uvědomují a jejich potřeba zůstat v kontaktu se svým okolím je tomu přímo úměrná.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (3)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

I když nepřispívám moc peněz, doufám, že aspoň někomu to pomůže. Pro všechny co bojují s touto příšernou nemocí mám obrovský respekt. Jste obrovští bojovníci a přeju vám jen to nejlepší. Držte se.

Karina Grenová
50 Kč

Myslím na všechny ♥️

Jolana Liďáková
250 Kč

Dar je na základě akce "Vyber si, vydraž si, zahraj si: Benefiční turnaj v Beach volejbalu" - zařídila Valerie Dvorníková :)
Držíme Vám pěsti v tom, co děláte :)

Libor Hoření
30 000 Kč

Jsme rádi, že jsme mohli naším benefičním koncertem podpořit alsa.zs! Díky za to, co děláte a jak to děláte...

Richard Boček (za Adventní Koncert 2.LF Uk)
7 000 Kč

Děkuji všem, kteří se starají o nemocné.

Robert Svatek

Přeji vám všem poklidné vánoce.
Všem pečujícím hodně síly a trpělinovsti.
Moc vám fandím.

Eva Effenberger
1 000 Kč

Máme s bráchou dohodu, že na Vánoce si nedaváme nesmysly, ale každý za toho druhého přispějeme na dobrou věc.

Hana Kittnarová
1 000 Kč

Dar posíláme díky naší kamarádce Pavle, která nechtěla k narozkám žádný dárek, leda příspěvek na nějakou smysluplnou dobročinnost... Tak vše dobré Pavlo i ALSo!

Dárce
5 555 Kč

Mamka bojovala s touto nemocí. Malý příspěvek pro pomoc ostatním.

Pavel Horna
10 000 Kč

Velmi radi sme podporili organizaciu s takym nadhernym cielom, pomoct ludom s onemocnenim ALS. Je nadherne akym sposobom budujete povedomie a pomahate ludom. Dakujeme.

Miroslava Stodolicova
10 000 Kč