InBáze, z. s.


Lidská práva Sociálně znevýhodněné skupiny

Ethnocatering

Projekt Ethnocatering vychází z koncepce sociálního podnikání InBáze, z. s. Nabízíme profesionální cateringové služby, přes 70 druhů originálních jídel domácích kuchyní ze zemí původu našich kuchařek. Kuchařky pracující v Ethnocateringu jsou migrantky ve věku nad 50 let, které z různých důvodů (politických, sociálních, ekonomických) přišly, často s velmi pohnutými osudy, hledat nový domov do České republiky. Nachází se ve složité životní situaci a jejich integrace bývá pozvolnější. Přichází prakticky s nulovým hmotným bohatstvím, ale s obrovským duševním bohatstvím – perfektní znalostí své domácí kuchyně. Toto přirozené know-how Ethnocatering využívá a zároveň poskytuje férovou práci, která je jim blízká, a umožňuje jim se dále vzdělávat a rozšiřovat si svoji kvalifikaci.

vybíráme od 13.11.2020
Podpořte sociální podnikání Ethnocatering
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Rok 2020 byl náročný pro nás všechny a krize silně zasáhla malé podnikatele a oblast gastronomie. Ethnocatering byl zasažen o to více, že jsme právě do tohoto roku vkládali velké naděje a těšili jsme se, že bude pro nás novým začátkem.
 
Po letech růstu, kdy se Ethnocateringu podařilo etablovat na pražském, potažmo českém gastronomickém trhu, a udržet si pověst kvalitní značky, nebyl rok 2019 z finančního hlediska úspěšný. Mnoho času a energie jsme věnovali hledání a následně úpravám nových prostor poté, co jsme v červnu 2019 museli opustit naše dřívější prostory. Provizorně jsme zajišťovali cateringové služby z krátkodobě pronajímaných kuchyní, nebylo však možné v daných podmínkách udržet či dokonce navýšit objem objednávek a rozvíjet zákaznickou síť. Nové prostory nakonec našel Ethnocatering až koncem roku 2019 na Praze 4 v Hrusické ulici. Vedle prostorné kuchyně jsme v novém sídle Ethnocateringu vytvořili také prostory pro pořádání akcí – seminářů, přednášek a jiných setkání.
Tyto prostory měly poskytovat zázemí InBázi a dalším neziskovým organizacím a občanským spolkům pro pořádání komunitních aktivit a zároveň měl být v roce 2020 pronájem těchto společenských prostor, jakož příležitostně i kuchyně, dalším zdrojem příjmů sociálního podnikání Ethnocatering.
 
Věřili jsme proto, že se během roku 2020 nejen opět postavíme na nohy, ale ještě rozšíříme své působení. Pandemie a související opatření a rušení většiny společenských akcí nás však tvrdě zasáhly. Obracíme se proto na vás, abychom toto těžké období překonali a mohli se opět sejít ve zdraví a nabídnout vám chutné a s láskou připravované speciality našich kuchařek. Děkujeme!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu