Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Místo, kde žijeme: Setkejme se Na rybníce

Přejeme si vytvořit víceúčelový prostor pro setkávání všech generací v Chudčicích. U nás v obci žije spousta aktivních lidí, kteří se rádi potkávají a tráví spolu volný čas. Pro kulturní, sportovní, školní či spolkovou činnost nám slouží kulturní dům. V obecním sadu máme nový altán, který se stal oblíbeným zastavením při procházkách a zázemím pro konání drobných kulturních akcí. Chybí nám však větší venkovní místo k setkávání s možností sportovního vyžití všech věkových kategorií. Jsme skupina místních nadšenců a rozhodli jsme se to změnit - pojďte do toho s námi a přispějte nám!

vybíráme od 5.11.2020

Zdvojnásobení částky

Každou korunu, kterou darujete, nám NADACE VIA zdvojnásobí až do výše 50 000 Kč!
82 700 Kč
vybráno 165 % z 50 000 Kč

přispělo

54 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Loni na jaře se nám podařilo získat grant Nadace Via na obnovu plochy za místním fotbalovým hřištěm. Za ten rok a půl se „době navzdory“ společně podařila spousta věcí. 

Byly zahájeny přípravné práce na zvelebení tohoto místa, byli osloveni přímí sousedé a přizvána  místní veřejnost, která svými návrhy a hlasy určila, co má na této ploše vzniknout. Vítězné prvky byly předány paní architektce, která je zapracovala do finálního návrhu úpravy plochy. 

Jelikož byla nemalá část plochy zarostlá vzrostlými nálety, museli jsme si „vyhrnout rukávy“ a dát se do práce. Nejprve jsme měli brigády „rodinného typu“, po rozvolnění opatření jsme si při kácení a odklízení „dali nejen do těla“, ale i vynahradili „výpadek“ společenského života:-). 
 
A O CO JE V CHUDČICÍCH NEJVĚTŠÍ ZÁJEM? 
 
Jasnými favority se staly workoutové a multifunkční hřiště, altán s tanečním „parketem“, lanová dráha pro děti a nesmí chybět ani zeleň a lavičky.
 
A jak to bude s realizací? 
 
Workoutové hřiště, trampolínu, lanový parkur a posilovací stroje plánujeme pořídit z dotačního programu MMR, multifunkční hřiště, lavičky a altán z peněz od Nadace Via  a rozpočtu obce, výsadbu zeleně pak z dotací SFŽP. 
 
S multifunkčním hřištěm, altánem a lavičkami nám můžete pomoci i Vy!
 
Stejně jako loni můžete zúročit nadšení a úsilí dětí a paní ředitelky z místní ZŠ a zakoupit si mošt z jimi natrhaných jablek v obecním sadu či „adoptovat“ jednu z laviček. 
 
 V tuto chvíli nabízíme:
- 5l balení moštu oproti daru ve výši 300 Kč
- 3l balení moštu oproti daru 200 Kč
- adopci lavičky oproti daru ve výši 3000 Kč.
 
Případně můžete přispět jinou libovolnou částkou. 
 
Pokud vybereme více, rozšíříme využití jednotlivých prvků. 
 
Na podzim a na jaro příštího roku plánujeme další brigády. Pokud máte chuť a čas se zapojit uvítáme i tuto formu pomoci.
 


Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Místo kde žijeme. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 50 000 Kč!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

tento projekt mi dává smysl, spolupráce lidí, bravo

tomfo
500 Kč

Hodně úsměvů a radosti :)

Alena Bezděková

Pavel Musil
600 Kč

Budování zdar

Pavel Musil
600 Kč

Díky moc za vaši práci.

soused
1 000 Kč

Díky za ochotu s námi sdílet své zkušenosti! Zdravíme z Chomoutova. p.s. Sledujte naši kampaň ke Koperníku od března..

Lenka Introvič
500 Kč

Pro dobrou věc

Věra Mašková
500 Kč

Výborný projekt, už se těšíme až se budeme potkávat Na Rybníce.

Dárce

...

Jana Grymová