Diakonie ČCE - středisko Praha


Lidé s postižením Sociálně znevýhodněné skupiny

Giving Tuesday - Ten nejlepší domov pro lidi s postižením

Pomozte nám vytvořit pro lidi s postižením ten nejlepší domov. Pomozte nám vybavit naše nové pracoviště v pražských Počernicích tak, aby co nejlépe sloužilo lidem, kteří v něm trvale žijí. Na jaře se nám podařilo otevřít toto detašované pracoviště stávajícího Domova pro osoby se zdravotním postižením, který už roky provozujeme v Krči. Teď máme nové místo, nové prostředí a nové klienty. Opravdový domov pro lidi, kteří potřebují trvalou podporu a péči. Krok po kroku zařizujeme a zvelebujeme vnitřek domu, nakupujeme speciální pomůcky a to, co je nejvíc potřeba. Chystáme se vrhnout na úpravy zahrady, aby sloužila jako praktický venkovní prostor. Na všechno, co bychom klientům rádi poskytli, nám peníze v rozpočtu nestačí. A budeme vám vděční, když nám pomůžete vytvořit pro ně ten pravý domov, kde se budou cítit dobře.

vybíráme od 18.11.2020

Darovat

Darovat
18 700 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Třeba Marie, ta ráda kreslí, vybarvuje, píše jména jak na papír, tak na tabletu, skládá puzzle. Má ráda hudbu, když přijde paní farářka na zpívání, tak je nadšená. Baví ji veškeré české pohádky a písničky z nich. Keramická hlína, to je něco pro ni, v Počernicích dílnu nemáme, ale Marie by si přála „domácí keramiku“ nebo třeba reproduktor na hudbu. 

Nebo Jirka… rád si povídá, baví ho různé hry, při kterých procvičuje jemnou motoriku - vkládačky, korále a podobné. Má svůj notebook, na kterém píše (Neumí číst ani psát, ale rád jen ťuká do klávesnice a představuje si, jak mu to jde.). Písničky a filmy, to je také velký hit. Jirka by si přál různé nové motorické hry, kterých teď nemáme mnoho. 

Kateřina také ráda kreslí, vymalovává a píše (Maruščiny kresby mají hlavu a patu, Kateřina spíš jen "čmárá", ale je to její oblíbená činnost a sama v té abstrakci nachází velký smysl.). Krom toho si ráda hází míčem, tancuje, cvičí a stejně jako ostatní má v oblibě zpívání. Nejvíce by si přála malířský stojan a barvy nebo Orffovy hudební nástroje. 

Všichni tři mají společné, že jsou rádi mezi ostatními lidmi, jsou komunikativní a fajn. Rádi si povídají. A také je baví výlety a být na čerstvém vzduchu. Takže se těší, až bude místní zahrada ready, a na to zatím sami nestačíme.

A nejsou to jen tito tři konkrétní lidi, je jich víc, o které pečujeme a kteří mají svůj osobní příběh, své koníčky, potřeby a přání. Pomozte nám je plnit! Děkujeme.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Třeba malé kapky, ale nebýt kapek, není ani moře. Hodně zdaru

Marie Šollerová
300 Kč