Komunitní centrum Motýlek, z.ú.


Sociálně znevýhodněné skupiny

Pořádné boty namísto děravých kecek!

Situace dětí, především v rodinách samoživitelů, je v tomto období ještě těžší než jindy. Za dobu epidemie koronaviru jsme potřebným dětem v době uzavření školních jídelen zdarma rozdali 1275 obědů a v podpoře pokračujeme. Někteří rodiče nejsou i nadále schopni dětem uhradit nejzákladnější potřeby. Poskytli jsme jim z tohoto krizového fondu prostředky např. na nákup potravin, vitamínů a léků, pořízení školních potřeb, dětského ošacení a obuvi.

vybíráme od 30.10.2020

Pořádné boty namísto děravých kecek...

Svým darem rád(a) změním někomu život:
31 700 Kč

přispělo

17 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
www.motylek.org/news/274/63/Pomozte-detem-v-nouzi
To, jak náročné situace již od útlého dětství některé děti zažívají, nelze krátce popsat. Jen pro představu – nemálo z nich vyrůstá na ubytovnách a nikdy nezažily život ve funkční rodině a domácnosti. Těmto dětem dlouhodobě pomáháme zlepšit praktické dovednosti a návyky, podporujeme je v plnění školních povinností, umožňujeme jim aktivně a bezpečně trávit volný čas včetně doby prázdnin.
Příběh jednoho klienta:
Devítiletý Honzík chodí do našeho klubu Pacific teprve pár měsíců. Vedoucí klubu Bára si na podzim všimla, že nosí na nohou buď děravé kecky nebo crocsy, a společně zavolali mamince. Ta se rozplakala, dostala se do velmi vážných finančních problémů, kvůli covid situaci přišla i o poslední brigádu. Díky laskavým dárcům jsme mu pořídili zimní obuv a s maminkou pracujeme na zlepšení její situace a jsme s ní v pravidelném kontaktu.

Pro spousty z nás jsou takové příběhy neuvěřitelné, ale v Motýlku bohužel opravdu nejsou výjimečné. 

Děkujeme za laskavé srdce i Vám dalším, kteří se připojíte.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držíme palce, tým PFC

Dárce
8 000 Kč

Díky!

Martin Straka
2 000 Kč