Anděl Strážný, z.ú.


Lidé s postižením Senioři

Chceme žít doma

9 z 10 seniorů si přeje žít a dožít doma, přesto 9 z 10 lidí ve věku nad 65 let žije a umírá v nemocnicích či ústavech. Cílem projektu je, aby babičky a dědové zůstali co nejdéle ve svém přirozeném prostředí s pocitem, že pokud se jim cokoli stane, tak pomoc vždy přijde a to téměř okamžitě. K tomu jim pomáhá zařízení s SOS tlačítkem, které mají u sebe a kdykoli si mohou zavolat pomoc.

vybíráme od 26.10.2020

Děkujeme, že s námi chráníte životy seniorů

Vaším darem přispějete na nákup zařízení s SOS tlačítkem, které pomáhá chránit životy seniorů a umožňuje jim zůstat doma ve svém přirozeném prostředí. Monitorovací zařízení přináší do života znovu pocit jistoty, soběstačnosti a psychickou pohodu, protože babičky a dědově vědí, že když se jim něco stane, tak pomoc vždy přijde.
6 450 Kč
vybráno 2 % z 300 000 Kč

přispělo

11 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Cílem projektu je získat 300 000 Kč, které zajistí nákup monitorovacích zařízení pro 41 babiček a dědečků. Cena jednoho monitorovacího zařízení je 7250,- Kč, což je pro mnoho seniorů nad jejich finanční možnosti. Proto zařízení seniorům poskytujeme formou zápůjčky ZDARMA, tak aby mohli zůstat doma s pocitem jistoty a bezpečí.

Naším cílem je: CO NEJDÉLE ODDÁLIT ŽIVOT V POBYTOVÉM ZAŘÍZENÍ!
 
Senioři jsou za pomoci zařízení s SOS tlačítkem v nepřetržitém kontaktu s naším dispečinkem, který zajistí neodkladnou pomoc v případě ohrožení zdravotního stavu nebo života (např. při pádu, zhoršení zdravotního stavu apod.) .

Funkce zařízení:

  • automatická detekce pádu 
  • detekce nepohybu
  • SOS tlačítko
  • zařízení je mobilní (senior může cestovat)
  • připomínání léků
  • připomínání pitného režimu
  • kontrola zdravotního stavu
  • GPS lokalizace 
  • spojení s rodinou (zařízení má v sobe SIM, takže na něj může volat rodina, přátelé atd., klient tedy nepotřebuje mobilní telefon)
  • zvukové hlášky 
  • hlídání kapacity nabití baterie
V neposlední řadě nabízených možností je součástí zařízení také POVÍDAVÁ LINKA, která je seniory hojně využívána. Babičky a dědové si mohou třeba jen ,,pokecat´´ a nebo můžou procvičovat různé slovní, matematické a logické úlohy (např. při rekonvalescenci po mozkové příhodě). Obzvlášť v tento čas, kdy senioři velmi trpí sociálním distancem a jsou nejvíce ohroženou skupinou. Proto jsme rádi, že jim alespoň touto formou můžeme rozveselit den.

www.andelstrazny.eu


Vaším darem přispějete na nákup zařízení, které babičkám a dědům velmi pomáhá. Třeba jako paní Míle....

Paní Miluše (80) používá monitorovací zařízení TIPEC s SOS tlačítkem.  Při jedné z návštěv vyprávěla, proč si zařízení pořídila: ,,četla jsem o vaší službě v novinách. Náramek jsem si pořídila sama. Děti nemají čas, dcera bydlí daleko a do práce musí také dojíždět, z práce se vrací až k večeru a ještě by musela za mnou jezdit, má to ke mně skoro hodinu. Syn podniká a taky nemá moc času. I on bydlí daleko. Děti chtěly, abych se za nimi odstěhovala, ale já do velkého města nechci. Bojím se. Jsem tady zvyklá čtyřicet let. Nechci do domova důchodců ani do domova s pečovatelskou službou.  Mám tady zahrádku a svojí kočku. Dlouho jsem přemýšlela, co budu dělat. Jsem tady sama a nikdy nevíte, co se může stát. Na zahrádce třeba upadnu, nebudu moc vstát, a co bych dělala? A tak, když jsem si přečetla článek v našich novinách, tak bylo jasno. Jsem moc spokojená. Navíc mi děvčátka z dispečinku připomínají, že si mám vzít prášky. Když jsem na zahrádce, tak si na to vzpomenu, ale když jsem doma, tak skoro pokaždé zapomenu i když je mám na stole. Třeba se začtu nebo koukám na televizi a nevzpomenu si a ony mi to připomenou, za to jsem ráda. Taky si volám s holkama na povídavou linku a to mám moc ráda. S tím náramkem se cítím lépe a mám takovou jistotu, že když se mi něco stane, tak přijde pomoc.´´




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Minulý týden nám poskočila vybraná částka o celých 36 250Kč!  ❤️ 

Připojíte se k ostatním dárcům a podpoříte také naše babičky a dědy?  🙏 

Děkujeme, že s námi pomáháte ochraňovat životy seniorů!  👍 

Založení projektu

Jsem moc ráda, že se snažíte pomoci babičkám a dědečkům. Důchodkyně Jitka

Jitka Malá
1 000 Kč

Krásný den, Anděli strážný,
snad jsem i svým skromným příspěvkem mohla pomoci k tomu, aby senioři mohli být tam, kde to mají nejraději, DOMA, v bezpečí s SOS tlačítkem na ruce.
Dnes je 1. prosince, den štědrosti #GivingTuesdayCZ a já mám velkou radost, že mohu i takto maličko pomoci a přispět.

Ať vás stále chrání váš "Anděl" strážný...
Eliška Sobotková

Eliška Sobotková
200 Kč