Projekt Budoucnost z.s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Jak má dítě rozhodnout o svém budoucím povolání?

Jak se připravit na rychlé změny? Děláme vše pro to, abychom u dětí vzbudili nadšení a zájem vzdělávat se celý život. Rozvíjíme jemné dovednosti (soft skills), jako jsou komunikační dovednosti, týmová práce, kreativita,... Dovednosti, které jsou již nyní nepostradatelné. Dětem pomáháme odhalovat jejich silné stránky a podle toho vybrat ten nejvhodnější pracovní obor. Jaká je budoucnost povolání? Nevíme, avšak víme, jak být připraveni s otevřenou myslí a nadšením do práce. :)

vybíráme od 21.10.2020

Podporuji přípravu dětí na budoucnost

Díky vašemu příspěvku můžeme zaměřit pozornost na to nejpodstatnější. Na vytrvalou práci s dětmi.
5 510 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Ponořte se do příběhu

a sledujte, jak se při tom sami cítíte.
Je krásný podvečer, před námi stojí dívka, které může být tak 14 let. Zrovna se chystá za kamarády. V tom ji dveře zatarasí táta a zvýšeným hlasem začíná monolog: „Tak už ses konečně rozhodla, na jakou školu chceš jít? Tohle není žádná legrace, to ti ovlivní celej život. A ty tady stojíš a nic, mlčíš. Řekni něco! Za chvíli se mají odevzdávat přihlášky na školy...“
...
Jaké pocity teď v sobě cítíte?
Jste nešťastní, naštvaní, cítíte se zrazeni?
Tak tohle přesně jsou pocity většiny dětí, které nikdo k rozhodnutí dlouhodobě nevede.
Jak můžeme chtít po deváťácích rozhodnout o budoucím povolání, když jsme je, na tak zodpovědné rozhodnutí, vůbec nepřipravili?
Jak z toho ven?
...

Klub, který ti pomůže rozhodnout, kam na školu.

Naše práce je postavena na dvou základech.
  • Veřejně přístupné online kurzy
  • Pravidelné schůzky v klubech s mentorem

Veřejně přístupné online kurzy

Na stránkách zveřejňujeme online materiály, které dětem pomáhají rozvíjet jemné dovednosti (soft skills) a usnadňují výběr vhodného povolání. Postupně zveřejňujeme materiály, které zároveň používáme v našich klubech. Děti se například naučí:

- prezentovat své nápady
- využívat kreativní myšlení
- efektivně spolupracovat v týmu
- zamyslet se (selský rozum = kritické myšlení)
- bezpečně se pohybovat na internetu
- ...

Pravidelné schůzky v klubech

Náš klub by se dal nazvat pravidelným kroužkem. Jednotlivé kluby mají kolem deseti dětí, abychom se mohli každému individuálně věnovat.
Kromě debat nad materiály z online kurzů ukazujeme využití metod v praxi. Zaměřujeme se na vrozené dispozice každého dítěte a provázíme jej na jejich rozvoji a pochopení. Cíleně se zaměřujeme na jemné dovednosti a výběr pracovního zaměření. Motivujeme, rozkřesáváme zápal pro vzdělávání.
Je naší zodpovědností a ukazatelem úspěchu, aby si dítě z Našeho klubu dokázalo zodpovědně vybrat vzdělávání, které jej opravdu zajímá.
Vize budoucnosti určuje naší přítomnost.

Vzdělávání zdarma?

Souhlasíme s tím, že vzdělávání má být přístupné všem. Víme však, že nic není zadarmo.
Proto Vás žádáme o podporu, abychom mohli online kurzy zveřejňovat pro širokou veřejnost a členství v klubech umožnit i těm, kteří by si jej bez Vás nemohli dovolit.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu