Právě teď! o.p.s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Senioři

Bezpečný program pro SENIORY v nebezpečné době

Dle ohlasů seniorů, se kterými jsme v kontaktu, je pro ně během pandemie COVID-19 náročné nejen omezení osobních kontaktů a z toho plynoucí sociální vyloučení, ale i zrušení vzdělávacích, sportovních a komunitních aktivit, které udávaly rytmus a často i smysl jejich života. To jim lze zajistit bezpečnou formou v on-line prostředí o čemž jsme se přesvědčili na jaře. V on-linu se v současnosti senioři naživo zábavnou formou vzdělávají, trénují paměť, učí se jazyky, cvičí, navštěvují Dámský klub či přednášky, nebo prostě jen tak, naživo klábosí a sdělují si své pocity, obavy, ale i drobné radosti, které zažívají, což pomáhá v boji proti sociálnímu vyloučení, kterému jsou teď, díky další vlně kovidu, extrémně vystaveni. Rádi bychom jim tato živá setkávání v bezpečném on-line prostředí znovu dopřáli. Pomozte nám je realizovat, tím, že je začnete finančně podporovat. Bez VÁS to nezvládneme!

vybíráme od 17.10.2020

Bezpečný program pro SENIORY v nebezpečné době

Podpořte bezpečný program pro seniory v (zejména pro ně) nebezpečné době. Během pandemie senioři strádají sociálním vyloučením a ztrátou osobních kontaktů.

To jim lze zajistit bezpečnou formou v on-line prostředí o čemž jsme se přesvědčili už na jaře. A i teď se naživo neformálně vzdělávají, trénují paměť, učí se jazyky, cvičí, nebo prostě jen tak, naživo klábosí a sdělují si své pocity, obavy, ale i drobné radosti, které zažívají.

Opět jim tato živá setkávání v bezpečném on-line prostředí dopřáváme. Podpořte nás a podpořte tak velmi důležité on-line programy napomáhající proti sociálnímu vyloučení seniorů. Bez vás to nezvládneme!
25 502 Kč

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Pomozte nám podpořit to, co skvěle fungovalo na jaře a běží o teď!


Podpořte co se už na jaře osvědčilo a nejlépe napomáhalo v boji proti sociálnímu vyloučení a ztrátě osobních kontaktů a často i důstojnosti seniorů. To, co pomáhalo, byla živá setkávání v on-line prostředí.
 
Byli jsme jedni z mála v Evropě, kdo se do něčeho takového pustil. Bojovali jsme díky tomu sice s menší mírou technických znalostí seniorů, ale bojovali jsme úspěšně od prvních dnů jarní krize a pomáhali jim připojit se, jak se dalo.
 
Díky tomu se senioři v on-line bezpečném prostředí naživo vzdělávali, trénovali paměť, učili jazyky, cvičili, navštěvovali Dámský klub či různé přednášky, nebo prostě jen tak, naživo klábosili a sdělovali si své pocity, obavy, ale i drobné radosti, které zažívali.

V tuto chvíli, přesto, že nemáme zajištěné financování tato živá setkávání v bezpečném on-line prostředí seniorům znovu dopřáváme. Ale bez financí to jde jen chvilku. Podpořte nás ať se nám program připravuje lépe a lehčeji.

Uvítáme i jakékoli nabídky na zajištění přednášky, ukázku rukodělných prací, nebo třeba vedení čtenářského kroužku.

Pokud Vás zajímá, co za vaše peníze zajistíme, tak třeba následující:

  • 300 Kč - čas technického pracovníka zajišťující zkoušku s novým přednášejícím
  • 500 Kč - odměna lektorovi za lekci
  • 800 Kč - odměna technického pracovníka za dohled nad hladkým průběhem lekce/přednášky
  • 1.000 Kč . odměna odbornému přednášejícímu za přednášku
Velká část aktivit je a bude zajišťovaná dobrovolnicky.

A pak taky, jako většina firem (ano, neziskovka je firma jako každá jiná) potřebujeme platit za nájem kanceláře, vedení účetnictví, telefony atp.  Pokud byste  věděli o někom, kdo by byl ochoten dlouhodobě a pravidelně podporovat naši činnost, dejte nám vědět.

Více se o našich aktivitách dozvíte na našem webu, nebo facebooku.

Děkujeme!

Za váš dar vám naši senioři radostně "zarepují"


Výběr z našich videí najdete na našem YouTube kanále.

Pro zajímavost ukázky z jarního programu:
PS. neuměle upravené ilustrační foto: Pixabay

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Příspěvek od paní Huang.

Dárce
1 000 Kč

Ať se daří.

Hana Čamrová
300 Kč

Poděkování za pěkný program pro seniory.

Jarmila Vašíčková

Přeji mnoho příjemných zážitků.

Linda Kostrůnková
1 000 Kč

Děkujeme za všechny vaše aktivity. I když se všech nemůžeme zúčastnit, jsme moc rádi, že myslíte na ostatní. Zdravím a přeji mnoho úspěchů za sebe i za manžela.

Dárce

Obdivuji všechny, kdo se seniorům věnují. Ivetu Luxovou obzvlášť. Náplň vaší činnosti je bohatá a zaujme snad každého. vaše on-line programy jsou velmi užitečné. Já se v nich zatím neorientuji, ale vždy si měsíční program přečtu. Těším se, až budeme mít možnost se setkávat osobně. Ještě jednou díky všem.

Věra Hajšmanová
300 Kč