Místní místním, z.ú.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Sociálně znevýhodněné skupiny

A co ti venku?

Nouzový stav bude tentokrát snad krátký, ale staví lidi v bez domova před nové obtíže. V nízkoprahových centrech je omezený provoz. Kempy pro lidi bez domova pravděpodobně nebudou a hostely zavedené pro ně na jaře, nemohou přijímat nikoho nového. A tak jsou ti, kdo zůstali venku, o to více závislí na terénních programech. Pomozte nám zajistit kvalitní čerstvé balené jídlo pro terénní programy Naděje a Armády spásy. Drobným darem můžete v této nelehké době podpořit lidi v nouzi a zároveň svůj oblíbený podnik! Pokud jste někdy uvažovali o pomoci lidem bez domova, nyní je ta správná chvíle.

vybíráme od 16.10.2020
90 903 Kč
vybráno 91 % z 100 000 Kč

přispělo

130 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Není právě krize nejvhodnější dobou, abychom byli solidární s lidmi v nouzi okolo nás?
V předchozí karanténě jsme s Vaší pomocí zásobovali jídlem obyvatele azylových domů, aby nemuseli vycházet a podstupovat riziko nákazy COVID-19.

Věříme, že aktuální opatření skončí již v listopadu a azylové domy a další střediska pomoci nouzový stav ustojí. Zavedena ale nebyla žádná podpůrná opatření ani doplňková podpora pro lidi žijící přímo na ulici. Mnozí přišli o základní finance a možnosti získání stravy, často zůstávají jejich jedinou oporou terénní pracovníci. Chceme proto posílit terénní programy největších pražských poskytovatelů sociálních služeb nabídkou kvalitního a výživného jídla pro lidi, kteří během nouzového stavu a v začínající zimě zůstávají venku.

Přispěním zároveň podpoříte pražské kavárny a bistra, které se rozhodly přípravy jídla zhostit.
Tyto lokální podniky tak získají jistou krátkodobou zakázku, což i jim pomůže překonat období bez odbytu a příjmů.

Spolu s místními podniky dodáme výživné jídlo terénním programům organizací Naděje a Armáda spásy Praha, Sociální služby. Za 4.800 Kč budeme schopni pokrýt kapacitu obou terénních programů na jeden den.

Foto: jaro 2020, Místní místním a solidární podniky dodávají jídlo azylovým domům během první vlny nouzových opatření covid-19.

Podniky, které díky Vašemu příspěvku zajistí jídlo pro lidi bez domova:


Celý rok tyto místní podniky nabízí služby zdarma lidem v nouzi. Nyní se, i přes vlastní náročnou situaci, znovu rozhodly pomoci. Za peníze vybrané v této výzvě připraví výživné sandwiche a bagety pro lidi bez domova. Podpoříte jejich práci, podpoříte lidi v nouzi. Jedním příspěvkem. Děkujeme!

* Kavárna Pražírna – Praha 2
* Potrvá – Praha 6
* ROH družstevní kavárna – Praha 3
* prostor39– Praha 3
* Sociální bistro Střecha– Praha 3
* Jídelna kuchařek bez domova– Praha 5

Finance, které zbydou po zajištění jídla, pošleme na konci výzvy sociálnímu podniku Přestupní stanice, která před nadcházející zimou dodá lidem v ulicích teplé oblečení. Protože je důležité mít nejen plné břicho, ale také zůstat i v teple!

Akci koordinuje nezisková organizace Místní místním (*2019), která usiluje o destereotypizaci bezdomovectví a přináší společnosti nástroje solidarity s lidmi v nouzi. Vytváříme síť kaváren, restaurací a dalších podniků, které poskytují pomoc zdarma lidem bez domova a komukoliv v nouzi. Podporujeme také umělce a muzikanty se zkušeností s bezdomovectvím.


Foto: jaro 2020, Místní místním rozdávají potravinovou pomoc a teplé jídlo během první vlny nouzových opatření covid-19.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Nejen bagetami živ je člověk!


Rozhodli jsme se prodloužit sbírku nejen kvůli pokračování víkendových výdejů, ale abychom zároveň pomohli financovat dodávku cukroví pro terénní programy.
Kolegové pořádají s Pikniky a pečení pro lidi bez domova tradiční sbírku pro sociální služby, ale letos se neodváží poslat cukroví od veřejnosti přímo do ulic. Rádi bychom ho proto objednali u kaváren zapojených do naší sítě, kde můžeme zaručit dodržení hygienických standardů a vstřícnou cenu.
Sbírku nemusíte podpořit jen finančně. Můžete se zapojit i darováním cukroví, které poputuje do azylových domů, na hostely a do domovů pro seniory. Podniky naší sítě fungují i jako sběrná místa. Nemusíte přinést jen cukroví, vybíráme i dárky. Použité funkční mobily a nabíječky, termohrnky a termosky, čelovky a baterky, kosmetiku, kapesní nože, ponožky, rukavice, čepice (textil nový nebo skutečně zachovalý), vitamíny, čaje, kávu, sladkosti… 
Dárky můžete i zabalit, jen je označte na obalu tak, abychom poznali, co je pro dámy (srdíčko) a co pro pány (stromeček). Můžete přidat osobní přání nebo pozdrav.

Sběrná místa budou v provozu 7.–11. 12.:
Bistro Střecha – Praha 3
Potrvá – Praha 6
prostor39 – Praha 3
Událost Pečení (nejen) pro lidi bez domova:
https://www.facebook.com/events/418673996182733


Pokračujeme! Nouzový stav nekončí, a tak ani my nepřestáváme. Naděje už od příštího týdne vystačí s materiálním zabezpečením od Magistrátu, ale Armáda spásy má o dodávání baget a sendvičů pro terénní program nadále zájem. A protože by byla škoda nevyužít volné kapacity podniků a ochoty našich skvělých dobrovolnic a dobrovolníků, budeme sami vydávat jídlo o víkendech, kdy terénní programy nefungují. Jen díky Vám je to možné!

Domluvili jsme se s terénními programy na pokračování dodávek baget a sendvičů.
Prodlužujeme proto výzvu (zatím) do 8. listopadu, a s tím se zvyšuje i částka, kterou potřebujeme vybrat. Děkujeme, že nám pomáháte! Do ulic už putovalo 600 baget a sendvičů!

Založení projektu

Dekuji za vasi pracu

Ivan Ďatko

Thank you for the great initiative!! Thank you for your kindness and compassion!

Dárce

Jste skveli!

Karolina Gosciniak

Držím palce!:)

Šárka Kašparová
1 000 Kč

Drzim palce, velky respekt za to, co delate!

Pavla Bartosikova
300 Kč

:-)

Pedro Campos

Držím palce:-)

Adam
3 000 Kč

Moc držím palce :-) Přeji hodně sil a zdraví :-)

Marie Horáková
2 000 Kč

Super iniciativa! Děkujeme! Všem venku i vevnitř držim palce, ať to zvládnem

Dagmar Miškovská

Drzte se

Braithwaite Katerina
1 000 Kč