Vzájemné soužití o.p.s.


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Hodiny kontrabasu a kláves pro Reného

Pomozme osmnáctiletému Renému pokračovat v jeho lásce k hraní na kontrabas a klávesy zaplacením ročníku v hudební škole, které si jeho rodiče nemohou dovolit.

vybíráme od 24.9.2020

Hodiny kontrabasu a kláves pro Reného

Pomozme osmnáctiletému Renému pokračovat v jeho lásce k hraní na kontrabas a klávesy zaplacením ročníku v hudební škole, které si jeho rodiče nemohou dovolit.
4 800 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Osmnáctiletý René žije hudbou. Pravidelně navštěvoval naše nízkoprahové zařízení v Hrušově. V hudebním kroužku, který v centru fungoval, všem ostatním dětem a mládeži zpříjemňoval den hrou na keyboard a pilně se připravoval na výuku v základní umělecké škole Eduarda Marhuly v Mariánských Horách.
 


Později se jeho rodina čítající i s Reném osm dětí musela z Hrušova odstěhovat. Momentálně bydlí v Ostravě-Heřmanicích. Oba rodiče jsou nyní nezaměstnaní a i s pomocí vedoucí hrušovského komunitního centra si práci hledají. Zatím ale neúspěšně. Jsou tak odkázáni na sociální dávky. V jejich tíživé finanční situaci si, ač by moc rádi, bohužel nemohou dovolit platit oběma Renému školné v základní umělecké škole.


Dle slov otce hraje René doma v podstatě pořád. Nemusí Reného do hraní nutit, ten hraje sám a s láskou. V ZUŠ se také zúčastňuje koncertů. Dokonce hraje se svým bratrem a otcem na svatbách i pohřbech. Jak bratr Patrik, tak René mají velký talent a píli. Jsou velmi svědomití a na výuku, kterou pravidelně a rádi navštěvují, se vždy připravují. Také jejich rodiče projevují o své děti aktivní zájem, spolupracují s naší organizací i se ZUŠ. Paní ředitelka i paní učitelka v ZUŠ si Reného moc chválí, vše je bez problému - až na jeden: vzhledem k nedostatku peněz si rodiče nemohou dovolit Renému nadále platit výuku v základní umělecké škole, kde René navštěvuje 2 hudební obory, klávesy a kontrabas plus hodiny nauky o hudbě. Školné na rok 2020/2021 na ZUŠ činí 4300 Kč, což je bohužel částka, která by pro rodinu znamenala nepředstavitelnou finanční zátěž.

Pomozme Renému jít za svým snem!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Mladí ladí jazz fandí mladým muzikantům!

Inka Jurková
500 Kč