Nadační fond Dobrá srdce


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Vozík pro Kačenku

Rádi bychom pro Kačenku vybrali dostatečnou částku na pořízení potřebného vozíku s ovládáním vzadu pro doprovod. Svým příspěvkem pomůžete v tomto náročném období nejen Kačce, ale i mamince Lence, pro kterou je obsluha vozíku s Kačkou náročná. Vozík, na kterém je Kačka závislá, již nestačí náročnému terénu, na kterém stojí jejich dům, okolí domu je v horším stavu. Navíc váhu Kačky (35 kg) a váhu vozíku sama již není maminka schopná uvést.

Vozík pro Kačenku

Rádi bychom pro Kačenku vybrali dostatečnou částku na pořízení potřebného vozíku s ovládáním vzadu pro doprovod. Svým příspěvkem pomůžete v tomto náročném období nejen Kačce, ale i mamince Lence, pro kterou je náročná obsluha vozíku.
2 118 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kačka se narodila před devatenácti lety jako zdravá holčička. Do osmého měsíce se vyvíjela jako naprosto zdravé dítě, poté nastaly vývojové problémy. Kačka není úplně upoutaná na lůžko, ale následkem nemožnosti zdravého pohybu trpí vysokým stupněm skoliózy. Podstoupila vyšetření na klinikách Ostrava, Olomouc, byla sledována i v Motole. Závěrem všech těchto vyšetření bylo, že prodělala dětskou mozkovou obrnu. Před třemi lety začaly navíc problémy s epilepsií následkem prodělané chřipky. Také prodělala opakované záněty ledvin a byla zjištěna špatná funkce jedné ledviny, dlouhodobě užívala ATB, naštěstí se funkce ledviny po léčbě obnovila. Nyní je na úrovni osmiměsíčního dítěte. Je tedy plně závislá na pomoci druhé osoby. Kačka má velmi ráda přírodu, procházky. Dříve maminka chodila s Kačkou do přírody a na výlety, byla klidná, spokojená a užívala si nových vjemů. Nyní ji ale maminka nemůže vozit po okolí tak často, jak by bylo potřeba. Okolí domu, který je na kopci, je v horším stavu a vozík, na kterém je Kačka závislá již nestačí tomuto terénu. Navíc váhu Kačky (35 kg) a váhu vozíku není již maminka schopna sama uvést. Začala tedy pátrat, zda by Kačce pojišťovna neposkytla vozík nový, elektrický s ovládáním v zadní části, protože je téměř nepohyblivá a není schopná si vozík sama ovládat. Také by mamince pomohlo, aby nový vozík měl ovladatelnost výšky, mohla by Kačku lépe polohovat u jejího lůžka. Bohužel mamince bylo na pojišťovně sděleno, že na takový typ vozíku nemá Kačka nárok. Finančně na takový typ vozíku není maminka schopna sama dosáhnout.


Celý příběh Kačenky slovy maminky si můžete přečíst na webu Dobrých srdcí
www.dobrasrdce.cz/inpage/kacenka/
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu