Step by Step ČR, o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Podpořte učitelky, které inspirují ostatní

Představte si, že chodíte do školy, kde vás to baví. Máte možnost zvolit si činnost, které se budete věnovat. Chápete, co se zrovna učíte a k čemu vám to je. Když uděláte chybu, vysvětlí vám, že je to skvělý způsob, jak se z ní poučit a příště to zkusit jinak. Nedostáváte známky, ale používáte sebehodnocení a spolu s učitelem/učitelkou si nastavíte plán, kam se v jednotlivých oblastech můžete posunout. Učíte se používat kritické myšlení, přebírat zodpovědnost za svá rozhodnutí a umíte si poradit, když nastanou problémy. Umíte naslouchat a pomoct, když někdo potřebuje, a víte, že ostatní pomohou vám.

vybíráme od 21.9.2020

Chci podpořit vzdělávání.

Svým finančním darem pomůžete zlepšit prostředí českých škol.
2 550 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ale nejlépe to řeknou samy děti ...




Jsme jedna z mála neziskovek, které nabízí ucelený didaktický program pro děti už od předškolního věku, kdy se formuje vztah ke vzdělání. V tomto věku je více než kdy jindy třeba u dětí podpořit chuť se učit a nabídnout jim podnětné prostředí, aby svůj potenciál mohly naplno rozvinout.

Máme za sebou více než 350 školících akcí a úspěšných projektů, více než 10.000 proškolených pedagogů, v naší síti je 250 škol s programem Začít spolu. V době koronakrize jsme podpořili a nadále podporujeme vzdělávání na dálku a spolupráci s rodinami, učitelům poskytujeme metodické konzultace online.

Ale je nás málo a bez finanční pomoci nemůžeme plnit cíle, které jsme si předsevzali.
Přispějte na činnost zkušených učitelek a učitelů, které inspirují ostatní.
Děti jsou naše budoucnost.

Váš příspěvěk bude využit na: 
1. náklady vyučujících z praxe, kteří pomáhají šířit program Začít spolu mezi ostatní učitele (cestovné, náhrady za dobu, kdy nemohou být ve své výuce)
2. konzultace s metodičkami programu s vyučujícími, kteří program Začít spolu používají
3. nákup software pro poskytování online konzultací a webinářů 
4. materiálové vybavení pro vznik didaktické laboratoře

DĚKUJEME!

Vzdělávací program Začít spolu®  (v mezinárodním označení Step by Step) je otevřený didaktický systém, který nabízí kvalitní a ucelené vzdělávání založené na konstruktivistické pedagogice a respektujícím přístupu k dítěti. Začít spolu je program hlavního vzdělávacího proudu, který je plně v souladu s požadavky Rámcového vzdělávacího programu pro MŠ a ZŠ. V ČR je realizován již od roku 1994. Jsme součástí mezinárodní vzdělávací sítě a kvalita pedagogické práce v programu je jasně definována standardy Kompetentní učitel 21. století: Mezinárodní profesní rámec kvality ISSA. 





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu