People in Need - Člověk v tísni


Humanitární pomoc

SOS Afghánistán

Děkujeme, že chcete společně s námi pomáhat obětem afghánské krize! Člověk v tísni působí v Afghánistánu již 20 let, díky našim lidem můžeme poskytovat humanitární pomoc nejohroženějším skupinám lidí, zejména ženám a dětem, dle aktuální situace v zemi.

Pomáhejte s Člověkem v tísni

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Díky sbírce SOS Afghánistán jsme mohli jako jedna z prvních organizací zahájit finanční pomoc ohroženým lidem přímo na místě. Více než 3 800 nejvíce zranitelných rodin, které byly nuceny opustit své domovy a utéct před konfliktem do Kábulu, již obdrželo pomoc ze sbírky SOS Afghánistán a z prostředků Ministerstva zahraničních věcí ČR. Tito lidé (zhruba 27 000 osob) dostali v přepočtu hotovost v rozmezí 1 600 až 2 000 českých korun, za které si budou moci nakoupit základní potraviny, zaplatit nájem či pořídit topivo.

Humanitární situace se neustále zhoršuje. Kombinace konfliktu v zemi, rekordního sucha, ekonomické krize a pandemie COVID-19 vzala lidem zdroje obživy. Akutnímu hladu teď čelí polovina obyvatel země a téměř každé druhé dítě do 5 let trpí podvýživou.

Pomáhejte s námi i Vy!


Misi v Afghánistánu jsme otevřeli už v roce 2001, od té doby jsme pomohli stovkám tisíc lidí v akutní nouzi, postavili či opravili tisíce domů, stovky škol a klinik, opravovali silnice a infrastrukturu jako rozvody elektřiny a vodní zdroje. Zvláštní důraz jsme kladli na zlepšení využití přírodních zdrojů a systémovou podporu zemědělství, včetně přímé podpory farmářů.

Děkujeme za podporu! Více informací na www.clovekvtisni.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

I made this donation after seeing a recent BBC news item about conditions for women and children in Afghanistan. Thank you BBC. Carry on waking the world up!

John Strange
500 £

Hello, I need a Donate confirmation for the Company: Duni GmbH. Please send this to me via Mail Josefine.henkel@duni.com
thank you,

Josefine Henkel
300 €

Přál bych si, aby každý měl možnost žít život beze strachu o svoji rodinu, o to jak sežene dostatek jídla, zdravotní péči a jak zajistí vzdělání pro děti. Všem Afgáncům a Afgánkám přeji z celého srdce, aby mohli v takové zemi co nejdříve žít.

Pavel Korbáš

Díky, že pomáháte Afghanistánu, především dětem a ženám.
Pavel, Kateřina, Veronika, Barbora, Marie a Tereza Vaňkovi

Pavel Vaněk
2 000 Kč

Trochu podpory z Česka po zemětřesení. Držte se.

Matty
400 Kč

Přáli bychom krásné a bezstarostné dětství všem dětem nejen v Afghánistánu. Evelínka a Laurinka z Olomouce

Laura a Evelína Malá
300 Kč

Vím, že to není moc, ale věřím, že se nás najde víc, kdo budou chtít pomoci a jak se říká - korunka ke korunce... - děkuji za to, že pomáháte. :)

Kateřina Bočková
300 Kč

Díky, že nezapomínáte na lidi v zemích, kam nejsou namířeny kamery a mediální zájem. Je dobře, že je teď celosvětová pozornost upřená na statečný boj Ukrajinců. Kéž nám znovuobjevená solidarita připomene fakt, že utrpení a bezpráví je jen jedno, ať se děje kdekoli.

Eliška Vrbová
500 Kč

Thanks for being there.

Tomas Brambora

drobný příspěvek na cestu ven z toho ohromného smutku...

Lucie Slavíková
844 Kč