Prague Pride z.s.


Děti, mládež, rodina Lidská práva

Ať mají duhové rodiny kde hledat oporu

V rodinách lesbických či gay párů v celém Česku vyrůstají tisíce dětí. Právní postavení těchto rodin ale není srovnatelné s těmi ostatními. Pojďme to společně měnit.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Chraňte spolu s námi státem diskriminované děti a jejich rodiče


Gayové a lesby chtějí, mohou mít a také mají děti. V posledních letech u nás duhových rodin rychle přibývá. Postavení dětí i jejich rodičů je však nevýhodné, legislativní nouze trvá už roky a výhled na změnu je pořád v nedohlednu. To rodinám přináší řadu nepříjemných situací a nejistoty. 

Duhovým rodinám proto zdarma poskytujeme základní právní poradenství v otázkách jejich postavení. Právní poradna, kterou ročně využívají desítky párů, je ale nyní kvůli vládním škrtům v ohrožení. Proto vás prosíme – přidejte se k nám. Nejjednodušší formou podpory je zaslání jednorázového daru nebo zadání trvalého příkazu, které nám umožní pomáhat konzistentně. Společně dokážeme víc!

Právní poradnou ale naše pomoc nekončí. Čemu se ještě věnujeme?

  • vedeme soudní případy usilující o zrovnoprávnění postavení rodin
  • pořádáme pravidelná setkání pro páry i jednotlivce, kteří plánují děti
  • mapujeme potřeby duhových rodin, vydáváme výzkumy a studie, účastníme se konferencí a panelů o rodičovství
  • zabýváme se osvětou o situaci duhových rodin jak ve společnosti, tak v mediálním prostředí
  • organizujeme programy pro rodiny s dětmi, přednášky a debaty o LGBT+ rodičovství

Pomáhejte s námi. Výši vašeho příspěvku si určíte sami a kdykoliv můžete podporu ukončit. Váš dar využijeme na právní poradnu a další zmíněné aktivity spojené s podporou duhových rodin. O tom, jak vaše prostředky pomáhají, vás budeme pravidelně informovat. Stanete se součástí komunity dárců a dárkyň a budeme vás zvát na zajímavé akce pořádané spolkem Prague Pride.
 
DĚKUJEME!
 
Máte zájem o bližší informace, potvrzení o daru nebo darovací smlouvu? Napište Sabině na sabina.sedlackova@praguepride.com.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se manželství pro LGBT se konečně v Česku uznají☺️

Věra Peregudova
300 Kč