Prague Pride z.s.


Lidská práva Osvěta a poskytování informací

Zapojte se do podpory celostátního online petičního maratonu Jsme fér

V pondělí 3. srpna spustíme online petici za manželství pro všechny. Proč pokračujeme v petici? Je to už víc než dva roky, co byl zákon o manželství pro všechny předložen ve Sněmovně, a od té doby se o něm ještě ani jednou nehlasovalo. Chceme tak společně s vámi dát poslancům a poslankyním znovu hlasitě na vědomí, že nám na manželství opravdu záleží.

45 100 Kč
vybráno 226 % z 20 000 Kč

přispělo

81 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jde o petici, kterou jistě velmi dobře znáte a pod kterou už je na 70 tisíc podpisů, nyní však nebude papírová a další podpisy k ní bude možné připojit online. A protože 3. srpna začíná festival Prague Pride, spojíme síly a ve středu 5. srpna proběhne Celostátní petiční maraton. Co to znamená? Zkrátka a dobře, budeme podepisovat od Aše až po Jablunkov! Naším cílem je podpisů získat alespoň dvakrát tolik.

Podpořte náš maraton finančním darem
Váš finanční dar použijeme na propagaci petičního maratonu. Za 20 000 Kč oslovíme 1 milion lidí po celé České republice, a budeme schopni dostat téma manželství pro všechny zase o kus dál.

Jak se ještě můžete zapojit?

  • pokud jste ještě petici za manželství pro všechny nepodepsali, začněte tím, že připojíte právě Váš podpis
  • oslovte k podpisu petice svou rodinu, kamarády, známé, kolegy nebo třeba sousedy
  • zorganizujte lokální online petiční maraton ve vašem městě, čtvrti, ulici nebo oblíbeném podniku
  • sdílejte fotky či videa z petičního maratonu a připojte k nim hashtag #PraguePride2020 a #JsmeFér, zařadíme je do vysílání Pride Stream 8. srpna
Ať už se rozhodnete zapojit jakoukoliv formou, moc Vám děkujeme!

POZOR! Pokud jste svůj podpis k papírové verzi petice již připojili, online petici nepodepisujte. Petici ale nezapomeňte sdílet na vašich sociálních sítích.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Podporuji! Jedeeem!
A nemusi se to jmenovat zrovna manzelstvi. Kdyz jsou na to krestani tak haklivi. Na druhou stranu, od te doby, co se vetsina manzelstvi uzavira na urade uz je to stejne jedno a mimo jejich vliv :))

Hostx
250 Kč

Moc bych si prala se jednou vdat a kez bych tuhle moznost mela brzy. Netvrdim, ze se budu vdavat hned zitra, ale uz jen vedet ze si muzete vzit toho m, koho milujete je skvely pocit.

Ellen Jana Fawkesová
2 000 Kč

<3

Roman Heincl
250 Kč

Podle mě neexistuje omluva za to neustálé odkládání. Právo vzít si milovanou osobu by mělo být samozřejmé. Láska je láska, bez rozdílu. <3

Petra Kozáková
500 Kč

To dáte ;) 21. století už na nás čeká

David Šoun
50 Kč

Jsem s vámi!

Pavlína Bernardová

Dekujeme, ze bojujete za nase prava

Lucie Ruzickova

Držím palce :)

Dárce

Držíme nám všem palce✊ mamy_ze_vsi

Radka Rodová
500 Kč

Nikdy jsem nechtěla nic víc, jen možnost vzít si člověka, kterého z celého srdce miluji. Tuto možnost a právo nemám ve své rodné zemi a trhá mi to srdce. Udělala bych cokoli, aby všichni lidé, jež milují, mohli mít zabezpečenou rodinu a hlavně pocit, že mohou doma naprosto svobodně žít.

Kateřina Doležalová