Nadační fond Dobrá srdce


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Obědy dětem v nouzi

Současná epidemie onemocnění COVID-19 zasáhla do rodinných rozpočtů, mnozí rodiče nemohou dosáhnout standardního příjmu, mnohým není ani umožněno chodit do zaměstnání a generovat příjem jako obvykle. Jednou z nejohroženějších skupin jsou osamocené matky a otcové, kteří jsou na péči o své děti sami a procházejí těžkou životní situací.

vybíráme od 1.6.2020

Obědy pro děti v nouzi

Moc děkujeme všem přispěvatelům :-)
5 400 Kč

přispělo

8 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

OBĚDY DĚTEM V NOUZI

Současná epidemie onemocnění COVID-19 zasáhla do rodinných rozpočtů, mnozí rodiče nemohou dosáhnout standardního příjmu, mnohým není ani umožněno chodit do zaměstnání a generovat příjem jako obvykle. Nejtíživější situace se samozřejmě týká matek / otců samoživitelek, kdy výpadek příjmů je existenčním problémem, který má dopad i na samotné děti.

Náš projekt OBĚDY DĚTEM V NOUZI nabízí pomoc neúplným rodinám s nezletilými dětmi ve finanční nouzi, do které se dostaly právě v souvislosti s pandemií koronaviru.  Pomoc  je určena rodičům samoživitelům postiženým výrazným snížením příjmů, kterým hrozí, že nebudou mít dostatek finančních prostředků na zajištění základních potřeb svých dětí jako je plnohodnotná strava. 

Našli jsme restaurace, které se rozhodly za pořizovací náklady vařit obědy dětem těchto sociálně slabších rodin a tím zajistit kvalitnější život v této nelehké době. O distribuci obědů k dětem se postaráme my v Dobrých srdcích zdarma, rodinu tak nijak finančně nezatížíme.

Vašim příspěvkem pomůžete financování této akce, pomůžete tak těm nejslabším jako jsou, již zmíněné, rodiny samoživitelů, které jsou právě teď nejzranitelnější a samy situaci velice obtížně zvládnou. Věříme, že tato doba ukazuje více než kdy jindy, jak moc si dovedeme pomáhat, jak moc dokážeme stát jeden při druhém a společnými silami vše špatné překonáme, abychom mohli opět plni naděje stát tváří v tvář novým, lepším zítřkům a mít se dobře.

Vaše finanční prostředky budou použity na distribuci a na pořízení surovin pro přípravu obědů dětem v nouzi, které s láskou připravují spřátelené restaurace bez nároku na honorář za služby, servis a ZDARMA je poskytnou potřebným rodinám.

Náklad na jeden oběd je 100,-Kč, suroviny, dovoz a nádoba jednorázová, vlastně dvě:  na polévku a na hlavní jídlo. 

Předem Vám z celého srdce děkujeme a věříme, že to společně dáme!
https://www.dobrasrdce.cz/inpage/obedy_detem



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu