People in Need - Člověk v tísni


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Humanitární pomoc

Pomozte lidem v tísni s Pražským jarem a Českou filharmonií

V sobotu 23. 5. pořádá Česká filharmonie spolu s festivalem Pražské jaro za podpory společností Česká spořitelna, innogy Česká republika a Škoda Auto třetí benefiční koncert. Prostřednictvím neziskové organizace Člověk v tísni tentokrát výtěžek benefice podpoří sociálně znevýhodněné spoluobčany a pomůže lidem v obtížné ekonomické situaci, která bezprostředně souvisí s aktuální koronavirovou krizí. Na programu koncertu je „Mozartovské gala“ za účasti předních českých operních pěvců, Českou filharmonii řídí její hlavní hostující dirigent Tomáš Netopil.

Pomozte lidem v tísni s Pražským jarem a Českou filharmonií

Váš dar pomůže těm nejpotřebnějším, sociálně ohroženým skupinám, matkám samoživitelkám, živnostníkům, kteří jsou ohroženi propadem do dluhů…a také rodičům a dětem, jež potřebují pomoc a podporu distančního učení. Děkujeme.
95 500 Kč

přispělo

117 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jak peníze pomohou? Díky vybraným prostředkům Člověk v tísni zajišťuje distribuci potravinové pomoci, poskytuje dluhové poradenství 1200 lidem na krizové lince a dalším stovkám přes své pobočky, denně doučuje přes 500 dětí a jeho bezplatné kurzy a vzdělávací materiály využívají tisíce učitelů i rodičů. Největší ekonomický propad chudších částí populace očekává organizace s koncem státních podpor a koncem moratoria na splátky nájmů, úvěrů a exekucí.

Víme, že uzavření škol, plošná omezení života a práce i propad ekonomiky dopadají nejdříve a zvlášť silně na ty nejzranitelnější: rodiny s jedním rodičem, domácnosti žijící dlouhodobě na hranici chudoby, lidi s nízkým vzděláním a kvalifikací, děti ze sociálně vyloučených rodin,“ říká Šimon Pánek, ředitel společnosti Člověk v tísni. A doplňuje: „Pomáháme ve vzdělávání dětem a rodičům, kteří by se měli učit online, ale online nejsou; naše dluhové, finanční a sociální poradenství řeší případy lidí, kteří nedosáhnou na deklarované podpory, nebo jsou v nesnázích, neví, neumí. V případech, kde není jak jinak pomoci, vydáváme potravinové balíčky. Předpokládáme, že pro ty nejpostiženější bude podobné podpory a pomoci v nějaké míře potřeba ještě půl roku až rok, možná i déle.”

Kdy a kde je možné koncert zhlédnout?


Benefiční koncert „Pomáháme s Pražským jarem a Českou filharmonií“ vysílá 23. 5. od 20:00 hodin přímým přenosem Česká televize na programu ČT Art a Český rozhlas na vlnách stanice Vltava.

V online prostředí můžete koncert sledovat na webu České televize, prostřednictvím Facebooku České filharmonie či na Facebooku Pražského jara.

Web České televize | Facebook Česká filharmonie | Facebook Pražské jaro

Na programu koncertu jsou árie z Mozartových oper Figarova svatba a Don Giovanni, kterých se zhostí přední čeští pěvci Kateřina Kněžíková, Simona Šaturová, Adam Plachetka a Jan Martiník. Program si můžete prohlédnout zde.


Všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář.

Partnery benefičního koncertu jsou:


Děkujeme, že společně s Pražským jarem a Českou filharmonií pomáháte našim spoluobčanům co nejlépe překlenout následky koronavirové krize.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dekujeme za uzasny vecer vsem solistum a filharmonii, bez vas by byl nas zivot mnohem chudsi, davate nam nadeji a viru.

Bo Luijten
1 000 Kč

Díky za organizaci pomoci

Ludek Seidler
500 Kč

Krásný koncert, děkujeme!

Matěj Pokorný
300 Kč

Nádherná hudba, děkují 🙏

Lucie Musilová
300 Kč

Díky za vaši činnost!

Veronika Korelusová

Děkujeme ČF a Člověku v tísni.

Jan a Moë
2 000 Kč

Děkujeme za krásný kulturní zážitek!

Katerina Koldinska

Děkuji za nádhernou hudbu.

Hana Ondrišíková
500 Kč

Držte se.

Zbynek Kopecek
300 Kč

Díky ČvT i všem hudebníkům za pomoc, která se jistě bude hodit!

Jiří Bárta